İBB Meclisi’nden önemli karar: Cemevleri resmen ibadethane sayıldı

İBB Meclisi’nden önemli karar: Cemevleri resmen ibadethane sayıldı
İBB Meclisi, Cemevleri ve diğer dinlere ait ibadethaneleri kapsamına alan yeni yönetmeliği onayladı. İBB Başkanı İmamoğlu’nun “Cemevleri ibadethanedir” açıklamasının ardından yönetmelik kabul edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, İBB Dini Kurum ve Topluluklarla İlişkiler Şube Müdürlüğü’nün görev ve çalışma yönetmeliğini kabul etti. Bu yeni yönetmelik, şube müdürlüğünün teşkilat yapısını, hukuki statüsünü, görev ve yetkilerini detaylandırırken, çalışma usul ve esaslarını da belirliyor.

Yönetmelikte, şube müdürlüğünde görevli memur, sözleşmeli personel, işçi statüsündeki personel ve diğer personel gruplarının tanımları yapıldı. Şube müdürlüğünün sorumluluk alanına cami ve mescitlerin yanı sıra cemevleri ve diğer dinlerin ibadethaneleri de dahil edildi.

Bu gelişme, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yerel seçimlerden bir ay önce yaptığı “Cemevleri ibadethanedir. Bunu kabul etmeyen, ettirmeyen, etmemeye çalışan hangi anlayış varsa tarihe gömülme vakti gelmiştir” açıklamasını gündeme geldi.

İmamoğlu’nun bu açıklaması, cemevlerinin ibadethane olarak tanınması konusunda geniş bir destek görmüştü.

Öte yandan, 2020 yılının Ocak ayında İBB Meclisi’nde yapılan oylamada cemevlerinin ibadethane olarak statüsünün değiştirilmesi önerisi, AKP ve MHP’nin oylarıyla reddedilmişti. Ancak bu yeni yönetmelikle birlikte, cemevlerinin ibadethane olarak kabul edilmesi ve düzenlemelerinin yapılması sağlanmış oldu.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar