HSK'dan kritik atamalar: Sinan Ateş cinayetini çözen savcıya tenzili rütbe

HSK'dan kritik atamalar: Sinan Ateş cinayetini çözen savcıya tenzili rütbe
Hakimler ve Savcılar Kurulu Başkanlığınca, yeni atamalar ve görev yerleri açıklandı. Sinan Ateş suikastı davasında görev yapan Ankara Başsavcı Vekili Durdu Özer ve savcı Durmuş Ali Kaya'nın görev yerleri değiştirildi.

Gazete Pencere Özel

HSK'nın adli yargı hâkim ve cumhuriyet savcılarının atamalarına ilişkin yaz kararnamesi yayımlandı. Adli yargıda 4 bin 9, idari yargıda 290 hakim ve savcının göreve yeri değiştirildi.

HSK'nın yargı kararnamesinde, Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetine ilişkin soruşturmayı yürütürken görevden alınan Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Durdu Özer, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Savcılığı'na atandı

Sinan Ateş cinayetinin şüphelisi Tolgahan Demirbaş'ın ifadesini alan Ankara Cumhuriyet Savcısı Durmuş Ali Kaya ise Diyarbakır Çınar Cumhuriyet Savcılığı'na atandı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından atamalara ilişkin yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Adli ve İdari Yargı 2024 Yılı Ana Kararnamesi çalışmalarını tamamladık. Kararname, HSK internet sitemizde (http://hsk.gov.tr) birazdan yayımlanacak. Yeni görev yerlerine atanan hâkim ve Cumhuriyet savcılarımıza adaletin tecellisi yolunda başarılar diliyorum. Kararname, hakim ve savcılarımız ile aileleri, yargı camiamız ve ülkemiz için hayırlı olsun."

Öne Çıkanlar