Hedefteki isim Tuncay Özkan konuştu: Ona onun söylediğini söyledim

Hedefteki isim Tuncay Özkan konuştu: Ona onun söylediğini söyledim
Cumhurbaşkanı’na, “Züppe” dediği için hakkında soruşturma açılan ve AK Partililerin hedefi olan Tuncay Özkan tepkilere yanıt verdi

Yavuz Oğhan

Cumhurbaşkanı’na, “Züppe” dediği için hakkında soruşturma açılan ve AK Partililerin hedefi olan Tuncay Özkan tepkilere yanıt verdi, Cumhurbaşkanını kast ederek, “Ben onun söylediğini söylüyorum” dedi. Özkan, annesine küfreden AK Partili vekille ilgili de konuştu, “Hayat boyu unutmayacağım, onunla konuşacağız” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ahlat’ta katıldığı Malazgirt Zaferi kutlamalarında konuşmuş, CHP’yi hedef almıştı. Erdoğan belediyelerin icraatlarını eleştirirken, "Meydanlara söz verdikleri halde binlerce belediye işçisini gelir gelmez kapı dışarı ettiler. Halkçılık maskesinin arkasından Avrupa başkentlerinde halkın paralarıyla keyif çatan gösteriş müptelası bir elitizm çıktı" ifadelerini kullanmıştı.

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ise özellikle, “Gösteriş müptelası, elitistler” ifadeleri üzerinden eleştirdiği Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, “Seni gidi züppe seni! Sarayda otur, tahta kurul, dolarlar, milyarlar oyuncağın olsun, israflık, müsriflik yoldaşın, zenginler senin arkadaşın bize mi diyorsun “gösteriş müptelası” diye? 13 uçak sende. Lüks hayat sende. Konvoylar dolusu otomobil yurt içinde yurt dışında sende. 22 yılda milleti fakir fukara koyup zenginlerin partisi olmak sende. Fakirle fukarayla dalga geçen partili sende.

Dolar milyarderleri sende. Zindanlar bizim, saraylar senin, gösterişli olan biz öyle mi?

Kıskandın mı? Seni sarayın züppesi seni! Erken seçim istiyoruz. Hodri meydan!” sözleriyle tepki göstermişti.

Paylaşımının ardından AK Partililerin eleştiri bombardımanına tuttuğu Özkan Gazete Pencere’ye konuştu, “Ben farklı bir şey söylemedim, onun söylediğini söylüyorum, ‘Gösteriş müptelası, elitist” züppe demek” ifadelerini kullandı.

Özkan’a yönelik eleştiriler yapılırken AK Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı ise sosyal medya hesabından sinkaflı küfür etmişti. Özkan'ın paylaşımını alıntılayan Nazırlı, "'o** ç*' ile 'o*nun ç*' arasında büyük fark vardır. Birincisinde sıfat kişiye ikincisinde anneye aittir. Bizim düşüncemizde anne kutsaldır. Ancak müptezel Tuncay Özkan'nın dilinden dökülen salyalar ancak "o* ç**'ndan sadır olabilir. Alçak herif" demişti.

Özkan o küfür hatırlatıldığında, “İçim nasıl kan ağlıyor bilemezsiniz. Hayatım boyunca unutmayacağım. Onunla mutlaka konuşacağız” demekle yetindi.

Kendisine gösterilen tepkinin, Türkiye’deki ifade özgürlüğünü bitirme adımlarının bir parçası sayan Tuncay Özkan, “Konuşan kim olursa olsun canına okuyorlar. Bakın Dilruba günlerdir cezaevinde. İfade özgürlüğü ortadan kalkarsa bir daha geri gelmez” dedi.

Hakkındaki soruşturmadan sıkıntı duymadığını söyleyen CHP’li Milletvekili Tuncay Özkan, “Züppe hakaret değil. Soruşturmadan bir yere gitmez, giderse de gider, biz alışığız” diye konuştu.

CHP'den kendisine paylaşımı ile ilgili her hangi bir eleştiri gelmediğini söyleyen Tuncay Özkan, genel merkez yönetimi ile de bir görüşmesinin olmadığını aktardı. Özkan, "Ankara değilim, dönünce konuşuruz bir problem olacağını zannetmiyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar