Hakkında siyasi yasak isteniyordu: Kılıçdaroğlu'na şimdi de 'Cumhurbaşkanına hakaret' davası!

Hakkında siyasi yasak isteniyordu: Kılıçdaroğlu'na şimdi de 'Cumhurbaşkanına hakaret' davası!
CHP eski lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında siyasi yasak istenmesi sonrası bu kez de sosyal medyada montaj videolarına tepki göstermesi nedeniyle 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçundan dava açıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde montaj videolara tepki gösterdiği sözlerine ilişkin soruşturma açıldı.

Savcılık tarafından hazırlanan fezleke için Adalet Bakanlığı’ndan kovuşturma izni geldi.

Kılıçdaroğlu ise hakkında açılan davaya sert tepki gösterdi.

"Erdoğan'ın kurmalı yargısından hesap soracağız"


"Saray Rejimi’nden ve onun kurmalı yargısından asla korkmuyorum!" diyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Bu dava aynı zamanda Saray’ın rezaletinin davasıdır! Montaj yapanların ödüllendirildiği, milyonlarca yurttaşımızı manipüle etmeye çalışanların aklanmaya çalışıldığı bir dava olsa da asla geri adım atmayacağım! Bugün beni susturmak isteyenler iyi bilsin ki bir milim sapmadan, saray rejimi çarpışacağız. Cesur yol arkadaşlarımız ve milyonlarca halkımızla Erdoğan’dan da kurmalı yargısından da hesap soracağız."

Ne olmuştu?

2023 Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde AKP mitingi için Kılıçdaroğlu'na yönelik sahte video hazırlanmış ve “Kandil de Haydi” diyor denilmişti.

Kılıçdaroğlu da yaşanan olay sonrası CHP Grup toplantısında “Sahte video hazırlayana sahtekar denir, sahtekardan da Cumhurbaşkanı olmaz” şeklinde bir konuşma yapmıştı.

Kılıçdaroğlu'nun sözleri bir kişi tarafından CİMER şikayeti sonrası yeni bir davaya dönüşmüştü.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar