Gündem olan fotoğraf: ‘Bekçilere polis kıyafeti giydiriyorlar’
Gazete Pencere- CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı, Türkiye Belediyeler Birliği ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkındaki soruşturma kapsamında tutuklandı.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun önce diplomasının iptali ardından gözaltına alınıp tutuklanmasına milyonlar tepki gösterdi.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tutuklanmasının ardından İstanbullulara ve tüm Türkiye’ye çağrı yaptı. İmamoğlu “Oyunuzu kullanın Saraçhane’de e diğer illerimizde demokrasi meydanlarında buluşarak sesinizi yükseltin” dedi.
Halk İmamoğlu’na oy vermek için sokaklara döküldü.
Ekrem İmamoğlu’na destek için üniversiteler miting alanlarını doldurdu ve İstanbul’un dört bir yanında yürüyüşler yaptı.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından yurdun dört bir yanında milyonlar sokağa döküldü. Polisin eylemcileri hedef alan sert müdahalesi tepki çekti. Sosyal medyada bir bekçinin polis yeleği giydiği fotoğrafı da gündem oldu.
Sosyal medyada “Bekçilere polis kıyafeti giydiriyorlar. Sahadakilerin hepsi polis değil” mesajları dikkat çekti.
Kaynak:Haber Merkezi