Fetullah Gülen'in vasiyeti ortaya çıktı! Mezar yeri hazırlandı iddiası

Fetullah Gülen'in vasiyeti ortaya çıktı! Mezar yeri hazırlandı iddiası
ABD'de yaşayan FETÖ elebaşı Fetullah Gülen öldü. Gülen’in vasiyeti, cenazesinin Türkiye’ye gönderilmesini istediğini belirtiyor. Ayrıca, Pensilvanya’da FETÖ için bir mezar yeri hazırlandığı iddia ediliyor.

Taleplere rağmen Türkiye'ye iade edilmeyen FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, öldü.

Elebaşının ölümü örgütünün hesaplarından duyurulurken yeğeni tarafından da doğrulandı. Elebaşının öldüğü birkaç gün önce iddia edilmiş ve yeğeni tarafından yalanlanmıştı.

Öğrenilene göre FETÖ elebaşı; demans, şeker ve kalp gibi birçok hastalığa mevcuttu. Gülen'in nereye gömüleceği akıllarda soru işareti oluşturdu.

Gülen'in yıllar önce yaptığı vasiyet açıklaması gündem oldu.

Vasiyetinde cenazesinin Türkiye'ye gönderilmesini istemiş

Sözcü'de yer alan habere göre; FETÖ liderinin hayatını kaybetmesinin ardından Gülen'in geçtiğimiz yıllarda paylaştığı vasiyetinde Türkiye detayı dikkat çekti. Gülen, yaptığı açıklamada ABD'de ölmesi halinde cenazesinin Türkiye'ye götürülerek annesinin yanında defnedilmesini istediğini söylemişti.

Mezar yeri belli

Öte yandan Halk TV'de yer alan habere göre; FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in vefatından sonra ABD'de gömülmesi durumunda mabet tarzı bir yapı inşa edilebilir.

FETÖ'cülerin Pensilvanya'da elebaşının karargahının beş kilometre ötesinde bir arazi aldığı öğrenilmişti. Darbe girişiminden sonra kaçıp ABD'ye gelip ölenler de buraya gömülmüştü.

thumbs-b-c-46ccce23efb0468a062e05c92091a604.jpg

FETÖ'cüler buraya da 'gurbet mezarlığı' ismini koymuştu. Öğrenilene göre burada FETÖ elebaşı için bir mezar yeri hazır.

feto-qxwf.webp

Anadolu Ajansı, mezarlık ile ilgili 2021'de "FETÖ'nün Pensilvanya'daki 'Gurbet Cemetery' isimli mezarlığı faaliyete geçti" başlıklı bir haber yapmıştı. Haberde FETÖ elebaşının yakın arkadaşı Salih Sal Dinçer buraya gömüldüğü ifade edilmişti.

6084b41f7af5071184a7b0f7.webp

Hainler Mezarlığı

2016'daki darbe girişiminde ölen FETÖ'cüler İstanbul'da 'Hainler Mezarlığı'na gömülmüştü. Ailelerin bile istemediği FETÖ'cülerin cansız bedenlerinin gömüldüğü alandaki tabela Diyanet'in itirazı ile kaldırılmıştı.

Dönemin İBB Başkanı Kadir Topbaş, 'Hainler Mezarlığı'yla ilgili Diyanet İşleri Başkanı Görmez ile konuştuğunu belirterek, "Ailelerin rencide olma ihtimalinin çok yüksek olduğunu söyledi. 'Tabelayı kaldırmanız doğru olur' dedi. Ben de kaldırttım" demişti.hainler-mezarligi-1.jpg

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar