Fethullah Gülen'in cenazesi için QR kodlu önlem!

Fethullah Gülen'in cenazesi için QR kodlu önlem!
FETÖ lideri Fethullah Gülen'in cenazesine cemaat üyelerinin tedirginlik yaşadığı için QR kodla girileceği iddia edildi. New Jersey'de bulunan bir stadyumda düzenlenen cenaze törenine giriş için stadyum önünde uzun araç kuyrukları oluştu.

Ölümünün üzerinden dört gün geçen FETÖ lideri Fethullah Gülen için New Jersey eyaletinin Sussex County bölgesinde bulunan Skylands Stadyumu'nda cenaze töreni düzenleniyor.

Edinilen bilgilere göre cemaatin kendi içinde yaşadığı çelişkiler, defin işlemlerine de yansıdı. Tartışmalar nedeniyle cenaze işlemlerinin gecikmesinin yanı sıra hazırlıklardan da mümkün olduğunca görüntü verilmemeye çalışılıyor.

Cemaatin üst düzey bazı isimlerinin güvenlik ve gizlilik endişesi nedeniyle büyük bir cenaze törenine karşı çıktığı, ancak bir grubun defin işlemini gösteri haline getirmek istediği belirtildi.

toren1.webp

Cemaat üyelerine QR kod tanımlandı

Defin işlemlerinin gizli yapılmasını isteyenler, cenaze töreni sürecinde uyulmasını istedikleri kuralları kendi haberleşme ağlarında vurguluyor. Bu isimler, cenazeye katılacak cemaat mensuplarını tanımadıkları kişilere karşı dikkatli olmaya ve tahrik edici konuşmalardan uzak durmaya çağırıyor. Yaşanan tedirginlik nedeniyle cenazeye QR kodla girilmesine karar verildi. Cemaat üyelerine isimlerine özel QR kod tanımlandı.

Stadyumda düzenlenen cenaze törenine giriş için stadyum önünde uzun araç kuyrukları oluştu. Cenaze buradaki törenin ardından Pensilvanya'daki çifliğe gömülecek.

Türk basını törene alınmadı

Gülen'in Pensilvanya eyaletindeki çiftlik evine yaklaşık 1 saat uzaklıktaki stadyuma Türk basını alınmazken, ABD polisi Türk gazetecilerin görüntü çekmesine engel oldu. Stadyumun bulunduğu Essex bölgesinde yerel saatle 10.00-14.00 arası dron uçurmak yasaklandı.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar