Fatih Altaylı'nın 2019 yılına ait balık lokantasındaki yemek fişi vergi tutarıyla gündem oldu

Gazeteci Fatih Altaylı'nın ceketinin cebinden 2019 yılına, İstanbul'da bir balık lokantasında yapılan bir yemeğe ait fiş çıkardı. Fişin üzerindeki vergi detayları oldukça dikkat çekici.

Fatih Altaylı'nın ceketinin cebinden 2019 yılına ait çıkardığı yemek fişinde yiyecek için %0.8 vergi uygulanmış ve 450 TL, alkollü içecekler için ise %18 vergi uygulanmış ve 200 TL ödenmiş. Toplamda ise 650 TL'ye mal olmuş.

Altaylı'nın ceketinin cebinden çıkardığı bu fatura, bir zamanların lezzetli anlarını hatırlatırken, vergi detaylarıyla da dikkat çekti.

İstanbul'da bir balık lokantasında geçmişe dönük bir yemeğe ait olduğu belirtilen faturada, yiyecek için %0.8, alkollü içecekler için ise %18 vergi uygulandığı görülüyor. Yiyecek kısmı için ödenen tutar 450 TL, alkollü içecekler kısmı için ödenen tutar ise 200 TL olarak belirtilmiş. Toplamda ise faturanın 650 TL olduğu ifade ediliyor.

Ancak, gazeteci Fatih Altaylı, şimdilerde bu tutar için "rüya görürsün" yorumunu yaparak, günümüzdeki vergi fiyatların ne kadar yüksek olduğuna işaret ederek ''Anla durumunun ne olduğunu memlekette'' dedi.

Öne Çıkanlar