Fatih Altaylı: Özgür Özel, AKP’den kopan seçmeni CHP’ye çekmek için strateji geliştiriyor

Gazeteci Fatih Altaylı, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın destekçilerinden kopan seçmenleri CHP’ye yönlendirmek için benimsediği politikayı değerlendirdi. Altaylı, Özel’in yaklaşımının mantıklı olduğunu vurguladı.

TBMM Genel Kurulu, 28. dönem 3. yasama yılına başlaması nedeniyle Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'un başkanlığında toplandı.

Numan Kurtulmuş'un açılış konuşması boyunca CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, "Meclis anayasayı ihlal ediyor" yazılı pankartı kaldırdı. TİP milletvekilleri de, geçen yıl partiden Hatay Milletvekili seçilen ancak Anayasa Mahkemesi'nin hak ihlali kararlarına karşın milletvekilliği düşürülen Can Atalay'a yönelik tavrı protesto ederek oturuma katılmadı.

Kurtulmuş'un açılış konuşmasının ardından yeni yasama yılının açılış konuşmasını yapmak üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan Genel Kurul'a geldi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in talimatıyla partinin milletvekillerine mesaj gönderildi ve vekillerden, Erdoğan Genel Kurul'a girdikten sonra konuşmak için kürsüye geldiğinde ayağa kalkılması ancak alkışlanmaması istendi.

Erdoğan kürsüye geldiğinde, Özel ve salonda bulunan CHP milletvekillerinin büyük bölümü ayağa kalktı.

İdare Amiri Uğur Bayraktutan, eski Grup Başkanvekillerinden İstanbul Milletvekili Engin Altay, Ankara Milletvekili Okan Konulap, Trabzon Milletvekili Sibel Suiçimez, Kocaeli Milletvekili Harun Özgür Yıldızlı, Tekirdağ Milletvekili Nurten Yönter ile Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan ise ayağa kalkmadı.

Erdoğan'ın ayakta karşılanmasını doğru bulmayan 60 dolayındaki milletvekili ise Genel Kurul'a gelmedi.

CHP milletvekilleri en son 2017'de, Erdoğan Genel Kurul'a girdiğinde ayağa kalkmıştı.

YouTube kanalında gündemi değerlendiren gazeteci Fatih Altaylı yaşanan bu gelişmeleri; Özgür Özel'in AKP'yi yıpratan seçmeni küstürmeyen bir politika izleyerek CHP'ye ya da CHP'nin Cumhurbaşkanı adayına çekmek amaçlı politika izlediğini belirterek ifade etti.

Altaylı: Özgür Özel, AKP'yi çok yıpratan bir politika izliyor

Gündeme dair konuşan Altaylı, şu ifadeleri kullandı:

''Herkesin bir siyaset yapma üslubu var. Özgür Özel'in mantığını anlayabiliyorum. Özgür Özel'in yaklaşımının şu olduğunu düşünüyorum. Özel daha önce CHP'nin meclise girdiğinde Cumhurbaşkanı özelinde kalkmama gibi bir üslubu vardı. Bu da çok mantıklıydı. Özgür Özel bana sorarsan şuanda şöyle bir politikadan gidiyor; AKP'den kopan bir seçmen var. Özel, 'AKP'den kopan seçmeni biz CHP'ye getiririz. Özellikle CHP'ye getiremezsek bile CHP'nin Cumhurbaşkanı adayına nasıl getiririz? Erdoğan'a düşmanlık etmeyelim' diyor. Niye? Seçmen AKP'nin geçmişinde oraya oy vermiş, Erdoğan'ı büyük ihtimalle geçmişte sevmiş, bugün Erdoğan'ın yapamadığını düşüyor olsa bile bu kadar taparcasına kopmak mümkün değil. Aslında Özel AKP'yi çok yıpratan bir politika izliyor ve CHP'de birinci parti sonuçta. Aksi taktirde Özel açısından makul olmayan bir tutum gibi görünüyor. Diğer yandan baktığında da ülkenin ihtiyacı olmayan bir şey gibi de değil. Bu bakış açısı bence yanlış bir bakış açısı değil.''

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar