Fatih Altaylı Özel ile telefon görüşmesini anlattı: Özel Erdoğan’a anayasa değişikliği hakkında ne söyledi, Erdoğan ne dedi?

Gazeteci Fatih Altaylı, Özgür Özel'in Erdoğan ile görüşmesinin detaylarını aktardı. Anayasa değişikliği hakkında Erdoğan'ın mevcut anayasaya uyduğunu gösteren somut adımlar atması gerektiğini söylediğini aktardı.

Gazeteci Fatih Altaylı, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile yaptığı telefon görüşmesinin detaylarını anlattı.

Altaylı, Özel'in Anayasa değişikliğiyle ilgili Erdoğan'a, "Ben 17 milyon oy alan bir partinin lideriyim. Ben Özgür Özel olarak o masaya otururum ancak 16 milyon 999 bin 999 kişi yakta kalır. Benim o masaya oturmamı benim seçmenim istemiyor. Eğer onların ayakta kalmasını istemiyorsanız benim masaya oturmamı istiyorsanız. Bize oy veren insanlara anayasaya saygılı olduğunuzu kanıtlamanız lazım. Eğer uymayacaksanız anayasa. Sadece yazılı metin olarak kalacaksa değiştirmenin bir manası yok. Anayasaya saygılı olma konusunda adım atın." şeklinde cevap verdiğini aktardı.

Özel, kendisini anayasa masasına ancak seçmenin oturtabileceğini aktararak sözler,ne Türkiye'nin anayasa değişikliği gibi bir önceliği olmadığını belirtti.

Erdoğan anayasa konusunda anlaşamıyorsak anlaşmayalım diyerek, görüşmelerin devam etmesi gerektiğini aktarmış. Özel, Erdoğan'ın konuya ilişkin verdiği cevaba gönül koymadığını söyledi.

Özel esas üzerinde konuşulan konunun son günlerde yağmur gelen vergiler olduğunu belirtti. Türkiye'de vergi adaleti olmadığını aktardığını belirten Özel, geliri aynı olmamasına rağmen herkesten aynı vergi alınmasını masaya yatırdı. Gider değil gelir vergisi konusunda adaletin sağlanmasını belirttiğini söyledi.

Devlet Bahçeli'nin paylaşımı

Özel, Devlet Bahçeli'nin imalı bir şekilde sosyal medyadan yaptığı paylaşımı şu şekilde değerlendirdi:

"Devlet Bey nefesini tüketip ne düşündüğünü açıklayacağına bir takım tweetler atıyorsa biz de onun tweetlerini anlamaya çalışmakla nefesimizi tüketemeyiz." şeklinde yanıt verdi.

Öne Çıkanlar