Erdoğan, Rusya lideri Putin ile bir araya geldi: 'Türkiye'ye uzanan kirli eller mutlaka kırılacak'

Erdoğan, Rusya lideri Putin ile bir araya geldi: 'Türkiye'ye uzanan kirli eller mutlaka kırılacak'
AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BRICS Zirvesi için bulunduğu Kazan'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü. Erdoğan, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin yaptığı açıklamada "Türkiye'ye uzanan kirli eller mutlaka kırılacak" dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BRICS Zirvesi için bulunduğu Kazan'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi.

Erdoğan, Ankara'da TUSAŞ saldırısına ilişkin yaptığı açıklamada "4 şehidimiz, 14 yaralımız var. Bu menfur terör saldırısını lanetliyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Putin de saldırıyı kınayarak, "TUSAŞ'a terör saldırısını kınıyorum. Türkiye'ye başsağlığı diliyorum" ifadesini kullandı.

Erdoğan, BRICS Zirvesi Genişletilmiş Liderler Oturumu'na daveti ve ev sahipliği için Putin'e teşekkür etti, Astana'daki görüşmenin ardından Putin ile yeniden bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Erdoğan'dan Putin'e davet

Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un 3+3 Bölgesel İşbirliği Platformu vesilesiyle cuma günü İstanbul'da olduğunu anımsatan Erdoğan, "Artık siz değerli dostumu da en kısa zamanda Türkiye'de görelim istiyorum." ifadelerini kullandı.

"Türkiye'ye uzanan kirli eller kırılacak"

Erdoğan görüşme sonrası TUSAŞ saldırısıyla ilgili yeni bir açıklamada bulunarak, "Milletimiz bilsin ki Türkiye'ye uzanan kirli eller mutlaka kırılacak; güvenliğimize kasteden hiçbir yapı, terör örgütü, şer odağı emellerine ulaşamayacak" diye konuştu.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar