Emine Erdoğan koruyucu aile olunması için çağrıda bulundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Millet Kütüphanesi Konferans Salonu'nda 30 Haziran Koruyucu Aile Günü kapsamında düzenlenen programda konuştu.

Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Millet Kütüphanesi Konferans Salonu'nda 30 Haziran Koruyucu Aile Günü kapsamında düzenlenen programda konuştu. Programa, 81 ilin "Gönül Elçileri" olan vali eşleri ve koruyucu aileler katıldı. Sanatçı Alişan'ın sunum yaptığı etkinlikte Emine Erdoğan, koruyucu aile hizmetinin 12 yıl önce başlattıkları Gönül Elçileri Projesi'nin temelini oluşturduğunu belirtti ve bu hizmetin zamanla yurt içi ve yurt dışında yeni uygulamalarla güçlendiğini görmekten memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Emine Erdoğan, koruma altındaki çocukların bakım şartlarının 2000'li yıllarda yetersiz olduğunu ve bu durumun Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile yapılan çalışmalar sayesinde değiştiğini vurguladı. Çocukların koğuş tipi yurtlardan sevgi merkezli evlere yerleştirildiğini ve koruyucu aile sisteminin güçlendirildiğini belirtti. Bu çalışmalar sonucunda, 2002'de 515 olan koruyucu aile yanında bulunan çocuk sayısının, bugün 10 bin 256'ya yükseldiğini söyledi.

75556-1.jpg

Koruyucu aile kapasitesinin her yıl yaklaşık yüzde 12'lik bir artış gösterdiğini vurgulayan Emine Erdoğan, bu çocukların 1124'ünün özel gereksinimli olduğunu da ekledi. Vali eşlerinin "Gönül Elçileri" olarak bu iyilik hareketinin lokomotif gücü olduğunu belirterek, koruma altındaki çocukları koruyucu ailelerle buluşturmak için hep birlikte çalışacaklarını ifade etti.

Emine Erdoğan, koruyucu ailelerin yükünü hafifletmek ve koruma altındaki çocukların sevincine, derdine, heyecanına ve üzüntüsüne ortak olmanın önemine değindi. En fazla koruyucu aileye sahip olan Kayseri, Kahramanmaraş ve Osmaniye illerini ve bu illerde görev yapmış vali eşlerini şu sözlerle tebrik etti:

"İllerinizde koruma altındaki çocuklarımızı koruyucu aileler ile buluşturacak fırsatları güçlendirmek için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Gönül kapılarını evlatlarımıza açan ailelerimizin yüklerini biz de sırtlanacağız. Koruma altındaki çocuklarımızın sevincine, derdine, heyecanına, üzüntüsüne ortak olacağız. Bu çerçevede en fazla koruyucu aileye sahip olan ve bugün ödül alacak Kayseri, Kahramanmaraş ve Osmaniye illerimizi ve bu illerde görev yapmış tüm vali eşlerimizi yürekten tebrik ediyorum."

Kaynak:Haber Merkezi