‘Ekrem Bey defteriyle kalemiyle geldi, notlar aldı’
Gazete Pencere- Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu ziyaret etmek için Silivri'deki Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na geldi.
Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu'nu ziyaretinin ardından Silivri Cezaevi önünde açıklamada bulundu.
“Ekrem Bey'in hapse atılması demokrasi ve insan hakları açısından doğru değil” diye Kılıçdaroğlu, İmamoğlu’nun defter ve kalemle görüşmeye geldiğini moralinin de gayet iyi olduğunu belirtti.
Kılıçdaroğlu şunları söyledi:
“İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkanlığı görevini yaparken bir kişinin hapse atılması doğru değildir. Ekrem Bey bugüne kadar her davet edildiğinde gitti ifadesini verdi. Dolayısıyla tutuklanması, hapse atılması demokrasi açısında da insan hakları açısından da doğru bir davranış değildir. Ekrem Bey’le biraz sohbet ettik, Türkiye meselelerini konuştuk, Ortadoğu’yu konuştuk. Kendisi bazı notlar aldı. İnsanlık tarihi bir mücadele tarihi, Adem’den bu yana insanlık adalet mücadelesi vermektedir. 21’inci yüzyıldayız yine aynı mücadeleyi veriyoruz. Ben adım gibi eminim, bizim gibi düşünmeyenler de adaletin olmasını isterler. Çok sayıda saygın insan Silivri’de yatıyor. Önümüzdeki hafta da geleceğim yine Ekrem Bey dışında diğer arkadaşları da ziyaret edeceğim.”
Kaynak:Haber Merkezi