Diyarbakır Barosu Başkanı Eren'den 'Narin' açıklaması

Diyarbakır Barosu Başkanı Eren'den 'Narin' açıklaması
Diyarbakır Barosu Başkanı Nihat Eren, Narin Güran cinayetine ilişkin basın açıklaması yaptı. Güran, "Narin'in kaybolma saati 17.40 diye bilinçli söylenmiş, 30 dakika çözüldüğünde fail açığa çıkacak" dedi.

Diyarbakır Barosu Başkanı Nihat Eren, Narin Güran cinayetine ilişkin basın açıklaması yaptı. Eren açıklamasında, "Narin 30 dakika içinde öldürülüyor, alınıp götürülüp gömülüyor. Dikkat çekmek istediğim nokta o 30 dakikada kimin nerede ne yaptığının belirlenmesi. Bu olduğunda her şey çözülecek ve katil ortaya çıkacak. 10 tutuklu var, katil yok. Hiçbir cinayeti üstlenmedi, katili de söylemedi" dedi.

Güran ailesinin olay yaşandığı zaman, Diyarbakır Barosu'na başvuruda bulunduğu bilgisini veren Eren "Başvuruyu geçmiş tecrübelerimize dayanarak kabul etmedik" diye belirtti. İlk ifadenin Narin'in kaybolduğu günden sekiz gün sonra alındığını belirten Eren, Narin'in ailesinin yakınlarının fail olabileceğini belirtmelerine rağmen ilgili birimlerin kendilerini dikkate almadığını ifade etti.

Dosyada gizlilik ve yayın yasağı olduğu sürece dair konuşan Eren, "Yayın yasağının kalkmasına biz de taraftardık. Ama ısrarlı şekilde belirli medya organları tarafından almış oldukları dosya gizliliği ihlal eder şekilde ifade tutanakları, meslektaşlarımıızın kimlik numaraları ile birlikte paylaştılar. Eğer Narin için adalet diyorsak bu ifade tutanaklarının paylaşılması bizi ailelerden uzaklaştıracak, faillerin hazırlıklı bir şekilde ilgili kolluk ve soruşturma makamı önüne geleceğini söyledik" dedi.

"Salim Güran yeniden savcılığa getirilmeli"

Şüphelilerden alınan ifadelerden sonra tutuklu bulunan amca (muhtar) Salim Güran'ın en kısa sürede yeniden ifade için savcılığa getirilmesi gerektiğini belirten Eren, bu yöndeki taleplerini ilettiklerini aktardı.

Tanık beyanlarıyla 'Narin kaçırıldı' algısı oluşturulduğunu ifade eden Eren, "Tutuklanmayanların ağız birliği ifadelere yansıyor" dedi.

"Narin'in bacağı dışarıdan bir canlının müdahalesiyle kopmuş görünüyor"

Eren, "Narin'in ön otopsi raporu çıktı" şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek "O rapor, ön otopsi raporu değildi, o bir tutanaktı" dedi. Eren, Narin'in ölüm sebebine ilişkin gelen bir rapor olmadığını vurguladı. Narin'in bedeni üzerinde başkasının DNA'sı bulunamadığını ifade eden Eren, hala beklenen raporların olduğunu da ifade etti.

Eren, Narin Güran'ın kopan bacağı hakkında ise "Narin'in bacağı dışarıdan bir canlının müdahalesiyle kopmuş görünüyor" yorumunu yaptı.

Eren, kayalıklardaki bulunan kanın Narin'e ait olmadığının söylenmesi üzerindeki şaibeye dikkat çekerek "Köyde bulunan kayalıklardaki kan örneğinin mahalle sakinlerinde bir çocuğun burun kanamasından oluştuğu açıklandı. Ancak bu hangi bilimsel veriye göre yapılıyor? Hala dosyaya kan örneklerini bekliyoruz. Köylülerden alınan beyan üzerine bu açıklamanın yapıldığını anlıyoruz" dedi.

"Narin'in kırmızı eşarbı, mor eteği çantasının içerisindeydi"

Nevzat'ın Narin'in bedenini amcasının talebiyle gizlediği beyanı var. Bu olayın faillerinin ortaya çıkacağı inancındayım. İlk gün aileden şüphelenip adım atılmış olsa Narin bulunurdu. Şu an Narin'den alınan DNA örneklerine bakınca, suyun sıcaklığın niteliğine göre, 19 gün suda duran bir bedendeki diğer DNA örneklerinin kaybolması olağan. Ancak adli tıpta pek çok seçenek var. Narin'in kırmızı eşarbı, mor eteği çantasının içerisindeydi. Dişlerinden, elbisesinden, terliklerinden, tokasından 91 numune alındı ve başkasına ait DNA bulunamadı.

Biz burada şu anda hiç kimseye hüküm giydirmiyoruz. Tutuklama dediğiniz şey zaten kuvvetli şüpheyle olur ama masumiyet karinesine inancımız da tamdır. Diyarbakır Barosu, kim olursa olsun Narin faillerinin cezasız kalmasına izin vermeyecek.

'30 dakika çözüldüğünde her şey çözülecek'

Narin 30 dakika içinde öldürülüyor, alınıp götürülüp gömülüyor. Dikkat çekmek istediğim nokta o 30 dakikada kimin nerede ne yaptığının belirlenmesi. Bu olduğunda her şey çözülecek ve katil ortaya çıkacak. 10 tutuklu var, katil yok. Hiçbir cinayeti üstlenmedi, katili de söylemedi." dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar