Dilruba'yı tutuklayan savcı ve hakim hakkında suç duyurusu: Halkı kin ve düşmanlığa sevk ettiler

Dilruba'yı tutuklayan savcı ve hakim hakkında suç duyurusu: Halkı kin ve düşmanlığa sevk ettiler
Bir vatandaş Dilruba Kayserilioğlu'nun tutukluluğunun kendisini kin ve düşmanlığa sevk ettiğini belirterek savcı ve hakimler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Cem Ceren adlı bir vatandaş, sokak röportajında söylediği sözler nedeniyle Dilruba Kayserilioğlu'nu tutukluluğa sevk eden savcı, tutuklayan hakim ve tutukluluğunun devamına karar veren hakim hakkında suç duyurusunda bulundu.

Dilruba Kayserilioğlu'nun "Halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek" ve "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçlarından tutuklandığını, Cumhurbaşkanı'na hakaretten tahliye edildiğini ama hala "Halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek" suçlamasıyla tutuklu bulunduğuna dikkat çeken Cem Ceren, suç duyurusunda şu ifadelere yer verdi:

"Basına ve sosyal medyaya yansıdığı üzere bir sokak röportajında fikirlerini açıklayan Dilruba Kayserilioğlu tutuklanmıştır.

Cumhurbaşkanına hakaret ile halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçlamaları ile tutuklanmış olan Dilruba Kayserilioğlu, Cumhurbaşkanına hakaret suçundan yurtdışı yasağı ile tahliye edilmişse de Halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçundan tutukluluğunun devamına karar verilerek mağdur edilmiştir, mağdur edilmeye devam edilmektedir.

Dilruba Kayserilioğlu’nun sokak röportajındaki bahse konu konuşmasını dinledim. Halktan birisiyim. Kin ve düşmanlığa sevk etmedi Dilruba hanımın konuşması ancak şüphelilerin verdikleri kararlar (Tutuklama, tutukluluğun devamına kararları) beni kin ve düşmanlığa tahrik etmiştir.

Ülkemizde çok sayıda sorun varken sıradan bir vatandaşa mal bulmuş mağribi gibi saldıran sözde yargı mensubu olan şüpheliler hakkında Halkı kin ve düşmanlığa tarik suçundan adli ve idari soruşturmaların başlatılmasının sağlanmasına ve tutuklu yargılanmaları hususunda gereğinin yapılmasına karar verilmesini talep ederim.

Bahse konu bu tutuklama vatandaşların büyük tepkisini çekmiştir, halka kin ve nefret tohumları ekmiştir. Tahrik boyutu geçilmiş, halk kin ve düşmanlığa sevk edilmiştir."

Cem Ceren, suç duyurusunun "sonuç ve İstem" bölümünde de şu ifadelere yer verdi:

"Şüpheliler halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmişlerdir, kamuoyu vicdanını hiçe sayarak ve halkı tahrik ederek hem tutuklama kararı çıkartmışlardır, hem de tutukluluğun devamını sağlamışlardır. Tutuklu yargılanmaları gerekmektedir. Şikayetçiyim, davacıyım."

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar