Devlet okullarındaki temizlik skandalı: CHP’li belediyelerin hizmetleri engelleniyor

Devlet okullarındaki temizlik skandalı: CHP’li belediyelerin hizmetleri engelleniyor
CHP Milletvekili Deniz Demir, AKP’nin çocukların sağlığını göz ardı ettiğini belirterek ''Öğrenciler, öğretmenler ve veliler şikayetçi" dedi. Okul yönetimlerinin velilerden temizlik parası topladığı ve dar gelirli ailelerin zor durumda kaldığını vurguladı

Okullarda temizlik skandalı devam ediyor. Ankara'da Keçiören Barış Manço Ortaokulu'na temizlik için giden Keçiören Belediyesi ekipleri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün talimatıyla okula alınmadı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da, okullarda temizlik için talepte bulunan 271 okuldan 113 tanesinin talebini geri çektiğini, okul müdürlerine, ‘Belediyeden hiçbir şey istemeyin’ diye mesaj atıldığını ifade etti.

CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir, CHP belediyelerinin hizmetlerini engelleyen AKP hükümetine ateş püskürdü:

''CHP’li belediyelerin hizmetleri engellenmeye çalışılıyor''

“Ak Parti’nin kirli siyaseti hız kesmiyor. Öyle ki çocuklarımızın sağlığı bile göz ardı edilerek CHP’li belediyelerin hizmetleri engellenmeye çalışılıyor. Eğitim öğretim yılı çoktan başladı ancak MEB’in iş bilmezliği ve kötü bütçe yönetimi sebebiyle okullara temizlik personeli alınamadı. CHP belediyeleri, görev alanında olsun olmasın, bahane üretmeden sosyal belediyecilik anlayışı ile okullara temizlik hizmeti sağlıyor. Ak Parti ise vatandaşın hizmet almasından rahatsız olmuş olacak ki okul müdürlerine talimat göndermiş. Belediyelerden hiçbir şey istenmemesi ve belediye ekiplerinin okullara alınmaması emredilmiş. Çocuklar pislik içinde yaşasın yeter ki CHP belediyelerine hizmet yaptırmayalım bakış açısı hakim. İktidar olarak, CHP ile yarışmak istiyorsanız hizmette yarışın. Okulların tüm personel eksikliğini tamamlayın ve pırıl pırıl yapın. Ama yok, onların derdi üzüm yemek değil bağcıyı dövmek. Vatandaş hizmet almış almamış umurlarında bile değil. Biz ne dersek o olsun yeter diyorlar.”

''Ya parayı vereceksin ya da çocuğun pislik içinde eğitim görecek''

“Okul yönetimleri, temizlik için velilerden para toplamaya başladı. Ya parayı vereceksin ya da çocuğun pislik içinde eğitim görecek. Veliler resmen tehdit ediliyor, bağış adı altında ailelerden haraç alınıyor. Milli eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Kural belli ve merkezi bir yerleştirme var. Okul müdürü hangi gerekçeyle kimden kayıt ücreti isteyebilir? Kimden isteyecek bağışı?” demişti. Ancak görünen o ki bu sözler de yalan çıktı. Veliler bağış yapmaya zorlanıyor. Devlet okulları, vatandaşın çocuğuna ücretsiz eğitim aldırabileceği en önemli Cumhuriyet kurumlarından. Maalesef AKP ile bu okullar da kalitesizleşti ve ücretsiz eğitim hakkı vatandaşın elinden alındı. Artık devlet okullarında “parayı veren düdüğü çalar” kuralı hakim. Dar gelirli aileler çocuklarının sağlığı ve aile ekonomileri arasında sıkışmış durumdalar. Halk çareyi CHP’de ve partimizin sosyal belediyecilik anlayışında görüyor. Ak Parti de bunun farkında ve bilinçli olarak bu hizmetleri engellemeye çalışıyor. CHP’li belediyelerimiz ve belediye başkanlarımız tüm engellemelere rağmen halka hizmet etmeye devam edecek.''

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar