Devlet Bahçeli hedef almıştı: Sinan Ateş'in annesi Saniye Ateş kimdir? MHP için ne anlam ifade ediyor?

Devlet Bahçeli hedef almıştı: Sinan Ateş'in annesi Saniye Ateş kimdir? MHP için ne anlam ifade ediyor?
Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Sinan Ateş’in annesi Saniye Ateş’i hedef gösterdi. Hedef gösterilen Saniye ateş çocukluk yaşlarından beri MHP geleneği içinde. Eşi Musa Ateş ise MHP davasından yargılanıp işkence görmüştü

Partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Sinan Ateş'in annesi Saniye Ateş'i hedef alarak, "Yaşı başına bakmadan önüne gelen mikrofona konuşmak bir hanımefendiye yakışmamaktadır." demişti. Peki Sinan Ateş'in annesi Saniye Ateş kimdir? MHP için ne anlam ifade ediyor?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün Ateş cinayetine ilişkin partisinin grup toplantısında Sinan Ateş'in annesi Saniye Ateş'i hedef aldı.

"Kapımızın önünde baykuş öttürmeyiz"

Bahçeli konuşmasında, "MHP'ye organize Pensilvanya operasyonu çekenlere ne Ülkü Ocakları'nı ne de MHP'yi çiğnetmem. Özgür Özel sana diyorum iddiaların aynı şahsın gibi çürüktür. Yaşı başına bakmadan önüne gelen mikrofona konuşmak, siyasi kışkırtmanın figüranı olmak hanımefendiye asla yakışmamaktır. Herkes haddini bilsin. Kapımızın önünde baykuş öttürmeyiz. Kanat çırpan akbabaların da kanatlarını da yolar koparırız" ifadelerini kullandı.

"Yüreği varsa karşıma çıksın, karşılıklı konuşalım"

Bu konuşmanın üstüne Saniye Ateş katıldığı televizyon programında Devlet Bahçeli'ye yanıt verdi. Ateş, "Devlet Bahçeli'nin yüreği varsa istediği kanala çıksın karşılıklı konuşalım" dedi.

Anne Ateş “Ben yaşımı başımı almışım. Ben sağlığı olmayan bir insanım. Ben böbrek hastasıyım. Bir hafta önce spazm geçirdim ben. Ayakta zor duruyorum. İki kişi benim koluma girip beni böyle mahkemeye götürüyor.” İfadelerini kullanarak sözlerine şöyle devam etti:

"Ben anlatayım. O dinlesin. O da bana anlatsın. Ondan sonra bakalım kim haklıymış. Kim haksızmış o çünkü beni tanımıyor. Bir de benim göz benim gözyaşlarım timsah gözyaşıymış ya. Evladı olmayan, evladını kaybetmeyen benim gözyaşımı anlayamaz.. O şekilde mahkemeye gidiyorum. Göreceksiniz. Eğer ki bu devran böyle devam ederse benim sözüme gelecekler. Yarın o kadar anaların yürekleri yanacak diyecekler ki gerçekten Saniye Ateş haklıymış"

"Benim yandığım yerden yansınlar"

“Benim gözyaşım onların yüreklerine batsın. Benim yandığım yerden yansınlar. O zaman anlarlar. Kesinlikle benim kurumla kuruluşla hiçbir işim yok. Hiç kimseye bir şey demiyorum. Ama içindekilere kimi koruyorlar. Korudukları kim? Ben buradan söylüyorum. Benim hiçbir şeyden korkum yok. Bir canım var. Allah'a verecek. İzzet Ulvi Yönter, Semih Yalçın, Olcay Kılavuz, Ahmet Yiğit Yıldırım... Halit Türk canlı şahididir. Ona gittiler. Sen bununla alakanı kes biz onu öldürelim diye."

Ateş ailesi MHP’nin kurucuları arasında

Ateş ailesi MHP geleneğinde siyaset yürütmüş bir aile. Saniye Ateş'in eşi Musa Ateş 12 Eylül Darbesi’nin ardından MHP davasından cezaevine girmiş ve işkence görmüş bir isim.
Ülkücü kökenli bir ailenin evladı olduğunu belirten Saniye Ateş konuşmuş olduğu bir televizyon programında, "Ben oğlumu 9 yaşında ocağa verdim. 9 yaşından beri benim oğlum ocakta, ben o camianın içindeyim çocukluğumdan beri; babam da ülkücüdür. Bizim seçme hakkımız olmadı. Biz ülkücü doğduk. Ülkücü öleceğiz. Kimse benim ülkücülüğümü sorgulayamaz. Benim eşim ülkücü gazidir.8 0 öncesi o kadar işkencelere maruz kalmıştır ki benim evim o ülkü ocağı idi" demiştir.

Öte yandan ailenin bu cinayet işlenmeden önce MHP’nin ileri gelen isimleri ile de arası gayet iyiydi.

Sinan Ateş’in Ülkü Ocakları Genel Başkanı olmadan önce MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman ile yakınlığı herkes tarafından biliniyor.

Büyükataman’ın danışmanlığını yapan Sinan Ateş Meclis’te FETö komisyonunda yer almıştı.

Öte yandan Musa Ateş de MHP’nin Bursa teşkilatı içinde siyaset yürütmeye devam ediyordu.

Sinan Ateş’in babası Musa Ateş için MHP geleneği Ülkücü gazisi diyordu.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar