DEVA Partili Yeneroğlu Burcu Köksal hakkında suç duyurusunda bulundu

DEVA Partili Yeneroğlu Burcu Köksal hakkında suç duyurusunda bulundu
DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Mustafa Yeneroğlu, Afyonkarahisar Belediyesi'nin sığınmacılara yönelik evlenme hizmet bedelini 25 kat artırmasına karşı suç duyurusunda bulundu.

DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Mustafa Yeneroğlu, Afyonkarahisar Belediyesi'nin sığınmacılara yönelik 'Evlenme Hizmet Bedeli' konusundaki kararını sert bir dille eleştirdi. Yeneroğlu, bu kararın hukuka, Anayasa'ya ve uluslararası hukuka aykırı olduğunu belirterek, evlilik hakkının evrensel bir temel hak olduğunu vurguladı.

Afyon Belediye Meclisi'nin aldığı kararın, sığınmacılardan talep edilen evlenme hizmet bedelinin yerel halktan talep edilen bedelin 25 katı olmasıyla adaletsizlik ve ayrımcılık içerdiğini dile getirdi. Bu durumun özellikle kadınları daha da mağdur edeceğini öne sürdü.

Yeneroğlu, Afyon Belediye Başkanı Burcu Köksal'ın bu kararıyla, ırk, milliyet veya dil farklılıklarından kaynaklanan ayrımcılığı teşvik ettiğini ve sığınmacıların evlenme hakkını engellediğini savundu.

“Afyon Belediye Meclisi’nin aldığı karar ve Belediye’nin uygulamaları neticesinde vatandaşlarımızdan 400 TL olarak talep edilen ‘Evlenme Hizmet Bedeli’nin şehirde yaşayan sığınmacılardan 10.000 TL olarak talep edilmesini kabul edemeyiz.”

Ulusal ve uluslararası metinlerde korunan evlenme hakkının, bu tür ayrımcı uygulamalarla ihlal edilemeyeceğini belirtti. Belediyelerin kamu hizmetlerinin ücretlerini belirlerken eşitlik ilkesine uygun davranması gerektiğine dikkat çekti.

CHP'li yetkilileri bu haksız uygulamaya karşı seslerini yükseltmeye çağırdı. Yeneroğlu, savunmasız insanlara karşı yapılan ayrımcılığa sessiz kalmayacağını ve hukukun üstünlüğünü savunmaya devam edeceğini belirtti.