Deprem Gaziantep’i de vurdu
Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde saat 4.17’de 7,7; Elbistan ilçesinde saat 13.24’te 7,6 büyüklüğünde deprem olurken, 04.26’da Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde 6,4 büyüklüğünde ve saat 04.36’da Gaziantep’in İslahiye ilçesinde 6,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Artçı sarsıntılardan dolayı Gaziantep’te de vatandaşlara evlere girilmemesi uyarıları yapıldı. Gaziantep’te, tarihi kale de hasar gördü. Kalenin etrafındaki demir korkuluklar ise çevredeki kaldırımlara dağıldı. Kalenin yanındaki istinat duvarı da çöktü. Bazı burçlarda ise büyük çatlaklar oluştuğu görüldü. Kalenin yanında bulunan ve 17. yüzyılda inşa edildiği belirtilen tarihi Şirvani Camisi’nin kubbesi ile doğu istikametindeki duvarı kısmen çöktü.
BAŞKAN ŞAHİN: TAM BİR FELAKET VAR
Cüneyt Özdemir’in Youtube kanalında konuşan Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Kaç bina yıkıldı tespit edebildiniz mi?” sorusuna, “60.000 nüfuslu ilçenin yarısından çoğu yok. Böyle bir felaket görmedim!” yanıtını verdi
“AYAĞIMI KURTARSINLAR NE OLUR”
İslahiye’de yıkılan binadan çıkamayan İbrahim isimli genç adam, gelen mahalle sakinklerine, “Ayağımı kurtarsınlar ne olur söyle” diye konuştu. Mahalle sakinleri ise İbrahim isimli gence, “Kardeşim dayan, dayan. Sabret. Kriko gelsin kurtarırlar” dedi.
“ANNEMİ DE KURTARIN”
Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Gaziantep Nurdağı’nda enkazdaki bir çocuğun sağ salim çıkardığı belirtildi. Enkaz altından çıkarılan kız çocuğunun ‘annemi de kurtarın’ sözleri yürekleri sızlattı.
İYİ PARTİLİ İLÇE BAŞKANI DA HAYATINI KAYBETTİ
İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Buğra Kavuncu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Gaziantep Nurdağ İlçe Başkanı Bünyamin Tek ve eşinin meydana gelen depremde hayatını kaybettiğini duyurdu.
İMO: MARMARA DEPREMİ’NDEN SONRA YAPILAN BİNALAR ÇÖKTÜ
Gazete Duvar’ın haberine göre; İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi Başkanı Burkay Güçyetmez, “1999’daki Marmara Depremi’nden sonra yapılan değişiklikle Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği ile inşa edilmiş birçok yapı, bu depremde yıkıldı. Teyit etmemiz gerektiği için kesin sayı veremiyoruz ama yüzlerce binanın yıkıldığını, durumun ağır olduğunu söyleyebilirim. İbrahimli bölgesi kırsal değil, kentleşen bir bölge. Çok sayıda binanın çöktüğü, peş peşe acı haberlerin geldiği bu bölgede 20 yıllık binalar var. Yığma binalar değil, deprem yönetmeliğinden sonra 2000’li yıllarda, hatta 2004’ten sonra yapılmış bu binalar çöktü. Bu durum çok enteresan. Enkaz çalışmaları sona erip depremin yaraları sarıldıktan sonra bunun üzerinde durmak, sebeplerini araştırmak gerekiyor” diye konuştu.