DEM Parti’li Ferit Şenyaşar davayı değerlendirdi: Adalet tam olarak yerini bulmadı, annem eylemini sonlandıracak

DEM Parti’li Ferit Şenyaşar davayı değerlendirdi: Adalet tam olarak yerini bulmadı, annem eylemini sonlandıracak
Ferit Şenyaşar ailesine dönük saldırı davasında verilen kararı "adelet tam olarak yerini bulmadı" sözleriyle değerlendirirken annesinin mücadelesi sonucu kardeşinin tahliye edildiğini söyledi. Şenyaşar, annesinin eylemini bitireceğini belirtti.

Gazete Pencere- AKP eski Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının 14 Haziran 2018 tarihinde Urfa'nın Suruç ilçesinde Şenyaşar ailesine dönük saldırısı üzerinden başlayan yargılama süreci devam ediyor.

Bu saldırıların ardından Şenyaşar ailesine dönük iş yeri ve hastane saldırıları için açılan iki ayrı soruşturma birleştirilirken bugün görülen davada tutuklu sanık kalmadı. Anne Emine Şenyaşar’ın serbest bırakılması için mücadelesini sürdürdüğü oğlu Fadıl Şenyaşar da tahliye edildi.

DEM Parti Milletvekili Ferit Şenyaşar bugün davaya ilişkin Gazete Pencere’ye yaptığı değerlendirmede, adaletin tam olarak sağlanmadığına dikkat çekerken, anne Emine Şenyaşar’ın Meclis önünde yaptığı eylemi sonlandıracağını belirtti.

Ferit Şenyaşar, bugün ağırlaştırılmış müebbet ile yargılanan kardeşi Fadıl Şenyaşar’ın annesinin mücadelesi sonucu tahliye edildiğini belirtti. DEM Parti vekili Şenyaşar’ın açıklaması şöyle:

‘Anne Emine Şenyaşar eylemini sonlandıracak’

“Daha önce kardeşim için istenen ceza ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıydı. Annemin mücadelesi kardeşimi özgürlüğüne kavuşturdu. Fakat hak adalet yerini buldu açıklaması yapmıyoruz. Davamızla ilgili tam anlamıyla adalet sağlanmış değil. Annemin ilk günden bu yana kulaklarda yankılanan sesi ‘Oğlum eve gelsin, serbest bırakılsın’ ifadeleriyle oluşuyordu. Annem artık evinde kalacak ve oğlunu da bugün saat akşam 17.00’de cezaevinden alacağız.

‘Benim mücadelem siyasi tutsaklar için sürecek’

Annemin eylemi bitiyor fakat benim mücadelem sürecek.Çünkü birçok siyasi tutuklu cezaevinde ve kardeşimle aynı durumda. Ben Milletvekili olarak daha çok cezaevi ziyaretleri yapacağım. Benzer mağduriyetleri dinleyip mücadeleyi buradan sürdüreceğim.”

Bugün görülen davada ne oldu?

Malatya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen davanın duruşmasında her iki taraftan 4’ü tutuklu toplam 30 kişinin yargılanması devam edildi. Saldırıda babası ve iki kardeşini kaybeden tutuklu Fadıl Şenyaşar, tutuklu bulunduğu Diyarbakır 2 Nolu T Tipi Cezaevi’nden duruşmaya Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Diğer tutuklu sanıklar Enver Yıldız, Mekail Şimşek ve Celal Yıldız da tutuldukları cezaevlerinden SEGBİS ile katıldı.

Şenyaşar ailesinin avukatları hazır bulunduğu duruşmaya, olayda eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar, sağlık sorunları nedeniyle katılmadı. Kimlik tespiti sonrası başlayan duruşmada savcı, tutuklu bulunan tüm sanıkların tahliyesini ve kovuşturmanın genişletilmesini talep etti. Tutuklu sanıkların avukatları da tahliye talibinde bulundu.

Davada tutuklu kalmadı

Savunmaların ardından mahkeme, dört tutuklu sanığın tahliyesine karar verdi. Mahkeme, bu sanıkla hakkında adli kontrol olarak da ev hapsinin uygulanmasını kararlaştırdı.

Bir sonraki duruşma ise 21 Şubat 2025’te görülecek.

Kaynak:Ezgi Yıldız

Öne Çıkanlar