Dayıdan sağduyu mesajı

Dayıdan sağduyu mesajı
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Trabzon’da katıldığı açılış töreninde sahneye çıkarılan küçük bir çocuğun Kılıçdaroğlu’na ‘hain’ dediği video sosyal medyada dolaşıma girmişti. Seyhan Avşar’a konuşan...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Trabzon’da katıldığı açılış töreninde sahneye çıkarılan küçük bir çocuğun Kılıçdaroğlu’na ‘hain’ dediği video sosyal medyada dolaşıma girmişti. Seyhan Avşar’a konuşan Kemalettin Aydın, yeğeninin kürsüye çıkması nedeniyle ‘üzgün olduğunu’ belirtti, “Ben bir tarafım. Bunu herkes bilir. Ancak bir kişiye hakaret etmeyi doğru bulmuyorum” dedi.

Yeğenin kürsüdeki konuşmasının ardından sosyal medyada Erdoğan’la çekilen fotoğrafını, “Yarından itibaren babam gelecek. Çok şükür babamı çıkaracaklar” diye bir yazıyla paylaşmasını da yorumlayan Aydın, “Çocuğun babası hükümlü. Adam yaralamaktan içeride. 11 yıldır içeride. Yakın tarihte de çıkamaz. Baba düşkünü bir çocuk. Çocuğa vaat edilen bir şey yok” dedi.

Çocuğun babası B.G'nin bir silahla yaralamaya karıştığı, bir kişiyi hedef almasına karşın seken kurşunların altı kişiye isabet etmesi nedeniyle her kişi için ayrı ayrı ceza aldığı bildirildi. Babanın ayrıca altı suçtan sabıkası var.

Kemal Kılıçdaroğlu’na hakaret eden çocukla Soylu’nun fotoğrafı var

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Trabzon’daki bir toplu açılış töreninde sahneden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na “hain” diyerek hakaret eden çocukla daha önce çekilmiş fotoğrafları olduğunu iddia etti ve olayı “mizansen” olarak tanımladı.

Özel, “Soylu, bu kardeşimizi ve potansiyelini, ağzının laf yaptığını, konuşabileceğini ve etrafındaki siyasi söylemlerden nasıl etkilendiğini biliyor” dedi. Özel, ikinci olarak da çocuğun tek başına güvenlik duvarını aşıp sahneye çıkmasının mümkün olmadığını ve birilerinin rızasıyla sahneye alındığını iddia etti.

Soylu ise önceki akşam saatlerinde Twitter’da yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullanmıştı:
“Bir çocuk ağlar, Cumhurbaşkanı merak eder. Çocuk, derdini anlatır ve ardından Cumhurbaşkanımızın elinden mikrofonu kapmak ister. Herkes çocuğun atikliğine tebessüm ederken lider, çocuğu kırmaz… Çocuk, Eren Bülbül’ün katillerinin arkadaşlarına ‘hain’ demiş. “Çocuktan al haberi”

Öne Çıkanlar