Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Deprem öncesinde yapılacak 1 liralık harcama, sonrasındaki 7 liralık harcamayı önlüyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Deprem öncesinde yapılacak 1 liralık harcama, sonrasındaki 7 liralık harcamayı önlüyor
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Bingöl Üniversitesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen 'Bingöl Deprem Çalıştayı'na görüntülü bağlanarak, afet yönetimi stratejisinin değiştiğini ve kalkınma politikasının afet risklerini azaltmaya odaklandığını vurguladı.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin, Bingöl Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen 'Bingöl Deprem Çalıştayı'na Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın görüntülü olarak katılımıyla devam etti.

Yılmaz, afet yönetimi stratejisinin dönüşerek, kalkınma politikasının afet risklerini azaltmaya odaklandığını belirtti. Özellikle deprem öncesinde yapılan harcamaların, deprem sonrasında yapılacak harcamaları önlediğini vurguladı ve bu sayede 7 kat kazanç elde edildiğini ifade etti.

cevdet-yilmaz-deprem-oncesinde-yapilaca-49995-1.jpg

Türkiye'nin bilimsel temelli bir yaklaşımla dünyanın en hazırlıklı ve afetler sonrası en etkili tepki verebilen ülkesi olma hedefini taşıdığını dile getirdi. Bingöl'de yaşanan depremler sonrası gerçekleştirilen iyileştirme operasyonlarını örnek göstererek, riskli binaların yıkılarak dönüşümünün sağlandığını ve kentsel dönüşüm projelerinin hayata geçirildiğini aktardı.

Bingöl'deki deprem risklerinin araştırılması ve bu risklerin ortadan kaldırılması için bilimsel veriler üretildiğini ve 'Deprem Master Planı'nın oluşturulması için altyapı çalışmalarının yapıldığını vurguladı.

Çalıştayın, Bingöl ve çevresinde deprem hazırlıklarına ışık tutacak önemli bir platform olduğunu belirtti.