CHP'nin tüm genel başkanları Kıbrıs'tayken Kılıçdaroğlu Ankara'da: Ecevit'in mezarına ziyaret

CHP'nin tüm genel başkanları Kıbrıs'tayken Kılıçdaroğlu Ankara'da: Ecevit'in mezarına ziyaret
Özgür Özel eski genel başkanlarla birlikte Kıbrıs'tayken Kılıçdaroğlu bu geziye katılmadı. Ankara'da bazı vekillerle Ecevit'in mezarını ziyaret etti

CHP Genel Başkanı Özgür Özel tüm eski genel başkanlarla birlikte Barış Harekatı’nın 50. Yılı dolayısıyla Lefkoşa’dayken CHP’nin bir önceki dönem Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğu bu geziye katılmadı.

gs7jz1kwiaa2grt.jpg

Kıbrıs’a gitmeyen Kılıçdaroğlu, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50'inci yıl dönümünde dönemin Başbakanı Bülent Ecevit'i Devlet Mezarlığı'ndaki kabrini ziyaret etti. Kılıçdaroğlu'na, Elektronik Demokrasi Partisi Başkanı kurucu başkanı Emrehan Halıcı ve eski CHP Ankara Milletvekili Bülent Kışoğlu da eşlik etti.

Burada açıklama yapan Kılıçdaroğlu, ''50 yıllık süreç içerisinde görüyoruz ki Ada'ya gerçekten de barış geldi. Hiç kimsenin burnu kanamadı. Bu harekatın başka bir özelliği, bağımsız bir devlet oluşturma konusunda Kıbrıs halkına önemli bir adımın, görevin verilmiş olmasıdır. Böylece Kıbrıslılar, Kıbrıs’ta bağımsız bir devlet olarak yollarına devam etmeliler. Bu sağlanabilirse gerçek anlamda barış pekişmiş olacaktır’’ dedi.

Kılıçdaroğlu’na CHP’li milletvekilleri Aliye Timisi Ersever, Deniz Demir, Okan Konuralp, Uğur Bayraktutan eşlik etti. Ecevit’in mezarına gül bırakan Kılıçdaroğlu, daha sonra eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın kabrini de ziyaret etti.

''Adaya gerçekten barış geldi''

Ecevit’in mezarı başındaki anmadan sonra açıklama yapan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

''Bülent Ecevit, Kıbrıs Barış Hareketı’ndan sonra yaptığı basın açıklamasında, Kıbrıs’a sadece Türkler için değil Rumlar için de barışı getireceğiz demişti. 50 yıllık süreç içerisinde görüyoruz ki Ada'ya gerçekten de barış geldi. Hiç kimsenin burnu kanamadı. Bu harekatın başka bir özelliği, bağımsız bir devlet oluşturma konusunda Kıbrıs halkına önemli bir adımın, görevin verilmiş olmasıdır. Böylece Kıbrıslılar, Kıbrıs’ta bağımsız bir devlet olarak yollarına devam etmeliler. Bu sağlanabilirse gerçek anlamda barış pekişmiş olacaktır. İki ayrı ülke, iki ayrı devlet aynı ada içerisinden birbirlerine saygılı bir şekilde yaşamış olacaklar. Bu güvenliğin, barışın sağlanması ve Akdeniz’de huzurun olması açısından son değerli ve önemli.

Kılıçdaroğlu’ndan Erbakan’a da teşekkür

Barış Harekatı’nın kahramanlarından bir diğeri de rahmetli Necmettin Erbakan. Başbakan Yardımcısı olarak aynı süreçte görev yaptı. Onun da kabri İstanbul’da. Buradan ona da rahmet diliyoruz. Yaptığı görev dolayısıyla şükranlarımızı sunuyoruz.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar