CHP’li belediye, Gaziantep’te Hanzevi tarikatına ait kaçak yapıları yıktı

CHP’li belediye, Gaziantep’te Hanzevi tarikatına ait kaçak yapıları yıktı
Yerel seçimlerde AKP’den, CHP’ye geçen Şehitkamil Belediyesi Hanzevi tarikatına ait kaçak yapıları yıktı.

31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından AKP'den CHP'ye geçen belediyelerden Antep Şehitkamil Belediyesi kaçak yapılara karşı savaş açtı.

Bu kapsamda ilçe sınırları içerisinde bulunan ve kamuoyunda "dağda devasa külliye" görüntüleriyle bilinen Suriye kökenli Haznevi Tarikatı'nın yaptığı kaçak yapılar, CHP’li Şehitkamil Belediyesi tarafından yıkıldı.

Görüntüleri paylaşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü ve Şahinbey Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Hasan Şencan, şunları söyledi:

"Gaziantep’te üs kuran bu tarikat, ülke gündeminde dağın başında yapılan bir külliye ile gündem olmuştu ama öncesinde benim yayınladığım bakanların ve milletvekilerinin sözde tarikat liderinin elini öptüğü videodan sonra ülke gündeminde gündem olmuştu. Bu gerici tarikatın sözde külliyesinin etrafında mera alanlarına yaptığı ahır ve vb yapılar kaçak olduğu için Şehitkamil Belediyemiz tarafından yıkıldı. Gaziantep’te artık tarikatlara ve vakıflara hizmet dönemi bitti, Suriyeliler ile bu şehrin demografik yapısı ile oynanırken bir de tarikatları çıktı karşımıza. Kuruluşun ve kurtuluşun partisi CHP olarak 1921 ruhu ile şehrimizi her alanda korumaya ve hizmet etmeye devam edeceğiz."

BirGün’den Kayhan Ayhan’ın aktardığına göre, Şencan, ilçede bulunan külliye ile ilgili de incelemelerin sürdüğünü kaçak olarak belirlenen yerlerin yıkımına devam edileceğini söyledi.

Öne Çıkanlar