Özel'den TUSAŞ'a ziyaret: Erdoğan'ın 'Bahçeli-Öcalan gündemine' değinmemesine yanıt

Özel'den TUSAŞ'a ziyaret: Erdoğan'ın 'Bahçeli-Öcalan gündemine' değinmemesine yanıt
CHP Genel Başkanı Özel, geçtiğimiz günlerde terör saldırısının hedefi olan TUSAŞ tesislerini ziyaret etti. Erdoğan'ın 'Bahçeli-Öcalan gündemine' değinmemesine yönelik soru sorulmasıyla Özel, "Uçakta gazeteci yokmuş bu soruyu sormamışlar" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi'ni (TUSAŞ) ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın MHP lideri Devlet Bahçeli'nin PKK lideri Abdullah Öcalan'a yönelik çağrısına gazetecilerin değinmediğine işaret edilmesi üzerine Özel, "Sorunun muhatabı ben değilim. Uçakta gazeteci yokmuş bu soruyu sormamışlar. Ama mutlaka gazeteciler bu soruyu soracaklar ve Erdoğan’dan bir yanıt alacaksınız. Gazeteciler gazeteciliğini yapsın, siyasetçiler siyaseti yapsın" dedi.

Özel, ziyaretinin ardından gazetecilere açıklama yaptı.

'Bu hedef boşuna seçilmedi'

CHP lideri, saldırının zamanlamasına ilişkin bir soruyu yanıtlayarak “Bu hedef boşuna seçilmedi. Bu hedef, Türkiye’ye ‘kendi uçağınızı yapıyorsanız ve ülke olarak bunun arkasında duruyorsanız ayağınızı denk alın’ diyen bir dış kuvvet söylüyorsa, biz o dış kuvvete bizi yıldıramazsınız diyoruz. İçeride birileri bu stratejik hedefi seçerek bir takım olayların gelişimine engel olmak istiyorsa, buna teslim olmamak buna verilecek en iyi cevaptır. Terörü lanetliyoruz" dedi.

Özel'in açıklamalarında satır başları şöyle:

“Öncelikle cenazelerine katıldığımız şehitlere rahmet diliyorum. Yaralıların durumunu takip ediyoruz. Ziyaret ettiğimiz kurum Türkiye’nin gözbebeği bir kurum. Bu konu önümüzdeki günlerde tartışılacak. 17 bin kişinin çalıştığı bir kurum bu.

Bir kusur varsa, hepimizi koruyan, sınırımızı, askerimizi koruyan bu insanları koruyamadıysak hepimizin bir özeleştiri yapması lazım.

Hem Meclis eliyle araştırılacak ve üzerinde çok konuşulacak hususlar var. Bazı görüntülerin bizimle paylaşılmasını kıymetli buluyoruz. Ben KAAN uçtuğunda ilk tebrik edenlerden bir tanesiydim.

Geçen sene 1 milyar dolar gelir kazandıran bir yer burası. Yıpratmak yerine varsa eksiklikleri ortadan kaldırmak gerekiyor. Bu tip kurumların silahlı kuvvetler ya da polis tarafından korunması gerekiyor.

Bu kurum tek bir kampüs içindeki en büyük savunma sanayi.

Bu konuda İçişleri Bakanlığı’nın ve Milli Savunma Bakanlığı’nın kendi değerlendirmelerini yapacağını düşünüyorum."

Bahçeli'nin Öcalan çağrısına ilk tepki

Özgür Özel'den Bahçeli'nin Öcalan çağrısına ilk tepkisinde "Öcalan’ı buraya getirme fikrinin sahibi Sayın Bahçeli’dir. Öcalan illa konuşacak diye Bahçeli’nin DEM’le ortak kullandığı o kürsüye gelmek zorunda değil. Öcalan’a bulunduğu yerde imkan verilir oradan çağrısını yapar" ifadelerini kullandı.

'Uçakta gazeteci yokmuş'

Erdoğan'ın Öcalan'a yönelik çağrısına henüz gündem etmemesi, sessiz kalması üzerine Özel, "Sorunun muhatabı ben değilim. Uçakta gazeteci yokmuş bu soruyu sormamışlar. Ama mutlaka gazeteciler bu soruyu soracaklar ve Erdoğan’dan bir yanıt alacaksınız. Ben o konudaki inancımı koruyorum. Yani dikkatle takip ettim haberi. Uçakta bu konuya değinmedi. Altını çizmişler hiçbir gazeteci bu soruyu sormadı.

Gazeteciler gazeteciliğini yapsın, siyasetçiler siyaseti yapsın. Onun dışında değerlendirme; halkımızın, milletimizin bizim merakımızı giderecek olan, herkesin merakını giderecek olan ben değilim. Ben Erdoğan yerine konuşamam. O merakın giderilmesine katkı sağlayacak olanlar sizlersiniz" dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar