CHP lideri Özel'den 'Sinan Ateş' çıkışı: 'İktidar olduğumuzda dava yeniden görülecek'

CHP lideri Özel'den 'Sinan Ateş' çıkışı: 'İktidar olduğumuzda dava yeniden görülecek'
CHP lideri Özgür Özel, Antalya'da Kentsel Dönüşüm Projesi Anahtar Teslim Töreni'nde Sinan Ateş davasını gündemine aldı. Özel, "İktidar olduğumuz gün Sinan Ateş davası yeniden açılacak" dedi.

CHP lideri Özgür Özel, Antalya'da Kentsel Dönüşüm Projesi Anahtar Teslim Töreni'nde açıklamalarda bulundu.

Yurttaşlara hitabında Sinan Ateş davasını gündemine alan Özel, mahkeme kararına tepkisini gösterdi.

"Dava yeniden görülecek"

Sinan Ateş cinayetinde gerçek katillerin görmezden gelindiğini belirten Özel, "Milletimiz bize iktidarı verdiği gün Sinan Ateş davası yeniden görülecek" diye konuştu.

Özel'in davaya ilişkin konuşması şöyle:

"Sinan Ateş kardeşimiz ile siyaseten taban tabana zıttık. Geçmişte bizi çok eleştirdi. Sinan Ateş'in naaşı Ankara'nın orta yerinde kaldı. Ne bir baş sağlığı dilediler, ne cenazesine gittiler. Yüreği buna dayanmayanlar cenazeye de koştular, mahkemeye de koştular. İçinde insanlık olan adalet olan, vicdan olan, küçücük çocukların gözüne bakmaya utananlar, bir sevgi ittifakı oluşturdu.

Siyasette vicdanını terk etmemiş olanlar o ailenin arkasında durdu. Sinan'ı vurdukları yetmemiş gibi ablasına da arkadan haince saldırdılar. Tetikçiye, azmettirene, keşif yapana cezayı verdiler. Ama esas azmettirenleri, hedef gösterenleri, talimat verenleri, finanse edenleri, bu işi polise karıştıranları, gerçek katilleri görmezden geldiler.

Milletimiz bize iktidarı verdiği gün Sinan Ateş davası yeniden açılacak, yeniden görülecek, adalet yerine gelecek ve suçlular cezasını bulacak."

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar