Boykota karşı açıklama yapan BKM’nin başında: Bilal Erdoğan’ın Kartal İmam Hatip’ten arkadaşı var
Gazete Pencere- Üniversite öğrencilerinin başlattığı "2 Nisan'da alışveriş yapma" boykot kampanyasına CHP Genel Başkanı Özgür Özel de destek vermişti. Hükümet kanadından ise bu boykota yönelik karşı açıklamalar gelmişti. 2 Nisan’da çarşıda pazarda alışveriş durdu.
Bankalararası Kart Merkezi (BKM) alışveriş tutarlarını açıkladı. 2 Nisan'da 28 Milyar kredi kartı harcaması yapıldı.
CHP Grup Başkanvekili Murat Emir ise BKM’nin verilerinin diğer aylarda günlük 44 milyar TL olduğuna işaret etti.
CHP Grup Başkanvekili Murat Emir’in açıklaması şöyle:
“Başında Bilal Erdoğan'ın Kartal İmam Hatip'ten arkadaşı olduğu iddia edilen özgeçmişini her yerden kaldıran Yusuf Kenan Bağır'ın olduğu Bankalararası Kart Merkezi, ay sonu gelmeden harcamaları yayınlamazken hatta henüz Mart ayı verileri paylaşılmamışken "Boykot işe yaramadı" başlıklarıyla 2 Nisan'da 28 Milyar kredi kartı harcaması yapıldı diye AA tarafından haberler servis edildi.
Sitede ise Ocak ayı verilerini 30 güne yaydığınızda günlük ortalama 44 milyar, şubat ayında ise günlük ortalama 41 milyar harcandığı açıkça ortada!
Halk OKUDUĞU için sizin kitapçılarınızdan alışverişi bıraktı, anladınız mı?
Aptal yerine koymaya kalktığınız halk saltanatınızı başınıza yıkacak!”
Gazeteci Masum Gök ise “AA’nın bu haberine kesinlikle inanmıyorum. Bu veriyi veren Bankalararası Kart Merkezi Başkanı Yusuf Kenan Bağır Kartal İmam Hatip’ten Bilal Erdoğan’ın arkadaşı…” diyerek BKM Başkanı’nın biyografisine işaret etmişti.
Kaynak:Haber Merkezi