“Bir yürekli savcı aranıyor”

“Bir yürekli savcı aranıyor”
Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın “Dosyamda ne varsa, hem tapeler hem teknik takip doğrudur” sözlerini değerlendiren CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Yürekli bir Cumhuriyet Savcısının harekete geçmesi için...

Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın “Dosyamda ne varsa, hem tapeler hem teknik takip doğrudur” sözlerini değerlendiren CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Yürekli bir Cumhuriyet Savcısının harekete geçmesi için eski bir bakanın daha fazla ne söylemesi gerekiyor?” diye sordu.
Öztrak, “Şimdi bu itirafları, ‘ucu nereye giderse gitsin’ diyerek suç duyurusu kabul edip, bu bakanı ifadeye çağırabilecek bir Cumhuriyet Savcısı arıyoruz” dedi.
‘DAVA’NIN YOLCULARI ARTIK İTİRAFÇI OLMAYA BAŞLADILAR’
Öztrak, şöyle konuştu:
“Şimdi bu davanın yolcuları artık itirafçı olmaya başladılar. Bu eski Bakan, görevini kötüye kullandığını da bir defa daha kabul etti. Yine AK Parti’nin kurucularından eski bir milletvekili, ‘AK Partililerin yüzde 90’ı yakında itirafçı olacak’ dedi. Bu millet, bakan çocuklarının evlerinden çıkan kasaları unutmadı. Sıfırlanmakla bitmeyen dolarları, avroları unutmadı. Ayakkabı kutularında ele geçirilen rüşvet paralarına faiz işletip sonra da bu rüşveti faiziyle, alana iade edenleri de unutmadı. Bu olaylar Yüce Divan’da aklanmadı. Majestelerinin milletvekillerinin oylarıyla bu hesap yargıdan kaçırıldı.”

CHP’DEN ARAŞTIRMA KOMİSYONU TALEBİ
CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, TBMM Başkanlığı’na sunduğu Araştırma Önergesi ile 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarının araştırılması için komisyon kurulmasını talep etti.

UCUNUN NEREYE GİDECEĞİ BİLİNDİĞİ İÇİN SORUŞTURULMADI
Karar yazarı Ahmet Taşgetiren, “yolsuzluklar konusunda hassas AKP’li bir isme”, “Yolsuzlukların neden üstüne gidilmiyor?” diye sorduğunu ve “Çünkü araştırılınca ucunun nereye çıkacağı bilinmiyor. Ya da bilindiği için gidilmiyor” yanıtını aldığını yazdı. Taşgetiren, “17-25 Aralık’ta dört bakanın dosyasının bu sebeple Yüce Divana gönderilmediği iddia edilmişti” ifadesini kullandı.
Taşgetiren, söz konusu “önemli ismin”, “5 gözde müteahhitten biri dışında diğerlerinin AK Parti’ye oy bile vermeyeceğini” söylediğini aktardı.

HKP’DEN 4 ESKİ BAKANA SUÇ DUYURUSU
Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), 17-25 Aralık soruşturmalarında adı geçen Erdoğan Bayraktar’ın gündem yaratan itirafları sonrası Bayraktar’la birlikte eski bakanlar Egemen Bağış, Muammer Güler ve Zafer Çağlayan hakkında suç duyurusunda bulundu.

‘Yeni delil varsa soruşturma tekrar açılabilir,
o da Meclis’in işi’
BAKANLARI YÜCE DİVAN’A SEVK ETMEYEN KOMİSYONUN AK PARTİLİ BAŞKANI:
17/25 Aralık’ta 4 bakanı Yüce Divan’a sevk etmeyen komisyonun AK Parti’li başkanı Hakkı Köylü, Erdoğan Bayraktar’ın açıklamalarının ardından DW Haber’e açıklamalarda bulundu. Köylü, “Biz başkasının söylediğine bakmayız. O dönem elimizdeki gerçeklere, delillerin hukuka uygunluk durumuna göre karar verdik. Biz kendisinin yargılanmaması gerektiğine karar vermişiz. Kararımız takipsizlik kararı gibi. Takipsizlik kararının kaldırılıp yeniden soruşturma açılması için o zamana kadar yeni delillerin ortaya çıkması lazım. O zaman belki bu tartışılır. O da Meclis’in işi” dedi.
Köylü, “Bayraktar’ın dosyasının diğer 3 bakanın dosyasıyla birleştirilmesini dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan mı istedi?” sorusuna “Bunun Cumhurbaşkanımızla ilgisi yok. Meclis’te verilen önergeyle dosyalar birleştirildi” yanıtını verdi.

İktidara yakın gazeteler itiraflara kulağını tıkadı
AK Parti hükümetinin 17-25 Aralık soruşturmalarında adı gündeme gelen eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar dikkat çeken açıklamalarda bulundu. AK Parti’ye sert sözlerle yüklenen Bayraktar, parti içerisinde yağcılık devrinin bittiğini ve şebeklik devrinin başladığını ifade etti. Bayraktar, 17/25 Aralık’ta kendisiyle ilgili ortaya çıkan tapelerin tamamının doğru olduğunu itiraf etti. Bayraktar’ın itiraflarını Gazete Pencere, Cumhuriyet, Sözcü, Karar gibi birçok gazete birinci sayfalarına taşıdı, ancak iktidara yakınlığıyla bilinen medya “yokmuş gibi” davrandı. Türkiye Gazetesi, Yeni Şafak, Hürriyet ve Sabah gazetelerinin birinci sayfaları açılan eski defterlere kapandı.

Öne Çıkanlar