Bilal Erdoğan, müzik dünyasına el attı: Dahiler keşfedip yetiştirmeyi amaçlıyoruz

Bilal Erdoğan, müzik dünyasına el attı: Dahiler keşfedip yetiştirmeyi amaçlıyoruz
Bilal Erdoğan, İstanbul Güzel Sanatlar Müzik Ortaokulu'nun kuruluş törenindeki konuşmasında "Türk müziği dünyasına ve Türk müziği ekosistemine dahileri keşfedip yetiştirmeyi amaçlıyoruz" dedi.

Yeni Türkiye Eğitim Vakfı'na (YETEV) bağlı Palet Türk Müziği İlkokulu iş birliğiyle İstanbul Medeniyet Üniversitesi bünyesinde "İstanbul Güzel Sanatlar Müzik Ortaokulu" açıldı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep TAYYİP Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, Üsküdar'daki Hezarfen Ahmet Çelebi Okulu’nun içerisinde kurulan imza törenine katıldı.

Törende konuşma yapan Bilal Erdoğan, "Palet Türk Müziği İlkokulu'nu açalı beş yıl oldu. Bu sene altıncı yılımız. İki mezun verdik. Yılda 24 öğrenci alıyoruz. Üsküdar'da yaptığımız anaokulu taramalarına dayalı olarak yılda bin ile 2 bin öğrenci arasından 24 çocuğumuzu okulumuza alıyoruz. Bu çocuklarımızın hepsinin yeteneği çok üst düzeyde oluyor" dedi.

"Dahileri keşfedip yetiştirmeyi amaçlıyoruz"

"Ailenin gelir durumuna göre tam burslu ve kısmi burslu olmak üzere burs komisyonumuz çeşitli değerlendirmelerle karar veriyor" diyen Erdoğan, şunları söyledi:

"İlkokul öğrencilerimiz konservatuara devam etmek isterlerse Üsküdar'da devam edebilecekleri ortaokulu olan bir konservatuar yok. Bu nedenle bir zamandır İstanbul Medeniyet Üniversitemiz ile bu konuyu konuşuyorduk. Milli Eğitim Bakanlığı konuya çok sıcak baktı. Hezarfen Ahmet Çelebi Okulu’nun içerisinde İstanbul Güzel Sanatlar Ortaokulu kurulmuş oldu. Hem bizim okulumuzdan mezun olan öğrenciler için ortaokulda konservatuvara başlama imkanı oluşmuş oldu hem de bütün Anadolu Yakası'ndaki öğrenciler için çok güzel bir imkan oldu. Türk müziğine, Türk müziği dünyasına ve Türk müziği ekosistemine dahileri keşfedip yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Bu zincir halkasının böylelikle tamamlanmış olduğunu söyleyebiliriz."

Kaynak:DHA

Öne Çıkanlar