İsrail'den Lübnan'a ikinci saldırı! Bu kez telsizler patlatıldı; 9 kişi öldü 500 Hizbullahçı yaralandı

Reuters haber ajansı ve İsrail medyasına göre Beyrut'un güneyinde patlama sesleri duyuldu. Hizbullah üyesi Ali Ammar'ın oğlunun cenaze töreni sırasında çağrı cihazı patlamaları yaşandığı bildirildi.

Uluslararası ajanslar Beyrut'un güneyinde patlamalar olduğunu bildirdi. İsrail medyasına göre en az 500 çağrı cihazı patlatıldı.

Hizbullah üyesi Ali Ammar'ın oğlunun cenaze töreni sırasında çağrı cihazı patlamaları yaşandığı öğrenildi.

Dün patlayan çağrı cihazları ile bugün patlayan telsizlerin aynı anda 5 ay önce alındığı öne sürüldü.

Bugün Lübnan patlayan aletlerin görüntülerinin dünkü çağrı cihazlarından farklı olduğu görüldü. Reuters, söz konusu telsizlerin beş ay önce satın alındığını bildirdi.

gxw7n8bxoaa4lcg.jpg

Evlerdeki elektrikli aletlerin patladığı ve çok sayıda can kaybının yaşandığı bildirildi.

gxw7n8axkaam4cs.jpg

Dünkü patlamadan farklı olarak bu kez yangınlar apartman ve araçların içinde çıktı. Bugün patlayan telsizlere daha fazla patlayıcı yerleştirildiği düşünülüyor.

telsiz.png

Ne olmuştu?

Lübnan'da Hizbullah üyelerinin üzerinde bulunan çağrı cihazları aynı anda patlamış ve 250'si ağır 3000'e yakın Hizbullah militanı yaralanmış 12 kişi de hayatını kaybetmişti.

Bütün dünya İsrail'in bu saldırıyı nasıl gerçekleştirdiğini tartışırken ikinci saldırı haberi ilkinin üzerinden 24 saat geçmeden geldi.

Mossad'ın saldırıyı çağrı cihazlarının içine patlayıcı koyarak mı yoksa uyguladığı bir teknoloji ile patlamayı gerçekleştirdiği netleşmedi.

Çağrı cihazlarının 2022 yılında Macaristan'da kurulan ve Tayvan'dan lisans aldığı belirlenen bir şirketten temin edildiği belirtildi. Saldırıdan sonra şirketin internet sayfalarına ulaşım kesildi. Bu durum çağrı cihazlarına yaptığı organizasyonla Hizbullah çetelerine mi sattığı sorusunu beraberinde getirdi.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar