Ben ‘beşli’ çete diyeceğim, sen ne yapacaksın

Ben ‘beşli’ çete diyeceğim, sen ne yapacaksın
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin TBMM’deki grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.CHP lideri, kendisine, “Sen ekonomist değil, olsan olsan beşli çetenin tahsildarı olursun” sözlerinden...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin TBMM’deki grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

CHP lideri, kendisine, “Sen ekonomist değil, olsan olsan beşli çetenin tahsildarı olursun” sözlerinden dolayı 1 milyon liralık tazminat davası açan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, “Beşli çete diye eleştirdim. Beşli çetenin tahsildarlığını yapıyor diye eleştirdim bunun üzerine mahkemeden bir karar aldılar. Ben ihtiyatlı konuşacakmışım, beşli çeteye demeyecekmişim. Sarayın mahkemesi böyle karar vermiş. O hakime açık ve net söylüyorum. Ben beşli çete diyeceğim bak bakalım sen ne yapacaksın? Ben vatandaşın hakkını hukukunu savunacağım sen beşli çeteden yana tavır alacaksın. Ben sana hakim değil, beşli çetenin yandaşısın diyecektim. Bal gibi beşli çete. 18 yılda bu beş şirkete 203 milyar liralık iş verildi. Sen beşli çeteye hizmet ediyorsun. Bir daha dava aç, açmazsan namertsin. Erdoğan, bunlara, ‘Hiçbir banka kredi vermiyorsa ben sana hazineden garanti veriyorum’ diyor” ifadelerini kullandı.

ZAM EŞİTTİR RECEP TAYYİP ERDOĞAN
CHP lideri vatandaşın gündemindeki enflasyon ve hayat pahalılığına ilişkin ise şunları söyledi:
“Enflasyon aldı başını gidiyor. Hükümet bu konuda sadece vatandaşa ‘Fedakarlıkta bulunun’ diyor. Enflasyon en haksız ve acımasız vergidir. Zam, zam, zam eşittir Recep Tayyip Erdoğan. Kimse unutmasın. Bu işin sorumlusu sarayda oturan. Ben bakkalı, şoförü, simitçiyi sorumlu tutmayacağım.

‘Ekonomistim’ diyor. Laf aramızda çakma ekonomist keşke ekonomist olsa. Bir yerden ‘ekonomist’ lafını duymuş belli ki o da öykünmüştür. Ne yaptın? Merkez Bankası’nı söğüşlediniz, 128 milyar doları yok ettiniz.”

Öne Çıkanlar