Bakan Tekin 20 bin öğretmen ataması için şart öne sürdü: 'Danıştay kararı verilince...'

Bakan Tekin 20 bin öğretmen ataması için şart öne sürdü: 'Danıştay kararı verilince...'
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin 20 bin öğretmen atamasının ne zaman yapılacağı ile ilgili açıklama yaptı. Danıştay'ın kararı beklediklerini ifade eden Tekin, "Danıştay kararı verilince 20 bin öğretmeni hemen atayacağız" dedi.

Milli Eğitim Bakanı​ Yusuf Tekin'den eğitim gündemine ilişkin açıklamalar yaptı.

Habertürk'te canlı yayına katılan Tekin, beklenen 20 bin öğretmen ataması için Danıştay kararını beklediklerini belirtti.

Tekin, velilerin tepki gösterdiği okul kayıt ücretleri ile ilgili ise "Kayıt yaptıracakları okul mekanizması yok. Hal böyle iken kayıt ücreti isteniyor denmesi biraz abes açıkçası. Bunu kabul etmiyorum" diyerek iddiaları yalanladı.

Bakan Tekin'in açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Bu yıl bakanlığımız bünyesinde özel eğitimle alakalı genel müdürlüğümüz var. Hem materyal hem eğitim anlamında çalışmalar yapıyor. Bu genel müdürlüğümüzü 9 Eylül Pazartesi günü Narin yavrumuzun okuluna gönderdik. Beraberinde 4 tane travma ve yaz üzerine çalışmış uzman arkadaşımız vardı. Bakanlıktan 11-12 kişilik heyet Narin'in okulunda başlangıç startına verdi. Hafta içinde hem öğretmen arkadaşlarımız hem de Narin'in arkadaşlarıyla, köydeki ebeveynlerle rehabilitasyon sürecini yürüttüler. Ben tekrar başsağlığı diliyorum. Bunun bir an önce okuldaki çocuklarımız açısından unutulup eğitim öğretim hayatının başlaması gerekiyor.

Kayıt ücreti iddiası

Bizde 3 kademe okulumuz var; ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim kurumu. Yani lise. Merkezi sistem yaptığımız sınav var, liselere giriş sınavı. Öğrenci arkadaşlarımız puanlara göre okula yerleşiyor. Sınavla almayan liselerimiz var. Adresine en yakın okulu tercih ediyor çocuk. İlkokul ve ortaokula öğrenci alırken yine adres üzerinden, velinin bir şey yapmasına gerek yok, biz kendisini evine en yakın okulla ilişkilendirip, kaydını yapıyoruz. Hal böyle iken 'kayıt ücreti istiyorlar' nasıl deniyor orada problem var. Kayıt ücreti alınıyor ifadesi öğretmen, idareci arkadaşlarımızı zan altında bırakabilecek ciddi itham. Çünkü kayıt yaptıracakları okul mekanizması yok. Hal böyle iken kayıt ücreti isteniyor denmesi biraz abes açıkçası. Bunu kabul etmiyorum. Bunu okuldaki idarecilerimize karşı itibar sarsıcı bir söylem olarak değerlendiriyorum.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar