Bakan Koca telefonlara çıkmıyor: Pazartesi kabine değişikliği beklentisi var

Bakan Koca telefonlara çıkmıyor: Pazartesi kabine değişikliği beklentisi var
Bir süreden beri rahatsızlıkları olduğu dile getirilen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın istifa ettiği iddiaları, parti içinde yankı buldu. Gerçekte ne olduğunu anlamaya çalışan kurmayların bakana ulaşamadığı, bakanın telefonlara çıkmadığı anlatılıyor.

Gazete Pencere Özel

Kulislerdeki bilgiye göre, Koca, kendisine yönelik eleştirilen ve bakanlık uygulamaları konusunda AKP’lilerle farklı görüşe sahip olması nedeniyle kırılma noktasına geldi. Koca’nın bu koşullarda görevini sürdüremeyeceğini belirterek, ayrılmaya karar verdiği iddia edildi.

Bu iddiaların basında yer almasının ardından bazı AKP yöneticilerinin bakanı arayarak, arabuluculuk yapmaya çalıştığı ve bakanın telefonlara çıkmadığı öne sürüldü.

Hafta sonu farklı bir gelişme yaşanmazsa, kabine değişikliğinin pazartesi günü gerçekleşeceği iddiaları dolaşmaya başladı. Yerel seçimlerden sonra gündeme gelen kabinedeki revizyon beklentisinin, bu gerekçeyle hayata geçirileceği, sadece sağlık değil, bazı bakanlıkların da bu süreçte değiştirileceği iddia ediliyor.

AKP kulislerine göre, çalışmalarından şikayetlerin arttığı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktay da bu süreçte değiştirileceği öne sürülüyor. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı’nın da bu değişiklik sürecine katanlar olduğu gibi, bunların kalacağını öne sürenler de bulunuyor.

Kaynak:Haber Merkezi