Bakan Bolat, tüketim boykotunu delmek isterken Filistin için yapılan boykotu deldi!
Yurttaşların başlattığı 2 Nisan tüketim boykotu, iktidar kanadında büyük tepki uyandırdı. Dün gece ‘boykot mesaisine’ kalan bakanlar, televizyonda yurttaşlara ‘alışveriş’ yapma çağrılarında bulunmuştu.
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, katıldığı canlı yayında boykot yapacağını açıklayan yurttaşlar için 'azgın azınlık' ifadesini kullandı. Bolat “Yapacakları alışveriş varsa 2 Nisan'a çeksinler. Ülke ekonomisine katkıda bulunalım. Türkiye ekonomisine zarar vermeye çalışan azgın azınlığa çok iyi bir cevap vermiş oluruz” dedi.
Son olarak Ticaret Bakanı Ömer Bolat, tüketim boykotu çağrısına karşı sosyal medya hesabından alışveriş yaptığı fotoğrafları paylaştı.
Polat paylaşımında “Bazı muhalif kesimlerin ülkemize, ticaretimize, esnafımıza ve üreticimize zarar verme amacıyla yaptıkları çağrılara karşı dayanışmamızı göstermek için esnaf ziyaretlerinde bulunduk” notunu düştü.
İsrail boykotunu delmiş
Gazeteci Metin Cihan, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Bakan Bolat’ın aldığı ürünün ‘yerli’ olmadığını ve Filistin’e destek için hazırlanan boykot listesinde yer aldığını ortaya çıkardı.
Cihan’ın paylaşımı şu şekilde:
“Utanmazlığa bakın.
Aldığı ürüne baktım. İçimino. Ak Gıda üretiyor. Bu şirket, ülkenin en büyük süt üreticisi ama Fransız Lactalis'e satılmış. Yerli ve milli diye yutturmaya çalışıyor.
Bitmedi.
Lactalis, İsrail'i destekliyor ve Filistin dostları tarafından boykot ediliyor.”
Utanmazlığa bakın.
— metin cihan (@metincih) April 2, 2025
Aldığı ürüne baktım. İçimino. Ak Gıda üretiyor. Bu şirket, ülkenin en büyük süt üreticisi ama Fransız Lactalis'e satılmış. Yerli ve milli diye yutturmaya çalışıyor.
Bitmedi.
Lactalis, İsrail'i destekliyor ve Filistin dostları tarafından boykot ediliyor. https://t.co/tYoOJ7lMVs pic.twitter.com/AcWWnNx2N6
Kaynak:Haber Merkezi