Bahçeli’ye kapak olsun

Bahçeli’ye kapak olsun
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kur korumalı TL mevduatı uygulamasını açıklamasıyla dolar kurundaki ani düşüşün yaşandığı 20 Aralık’ta kimin ne kadar dolar bozdurduğuna ilişkin...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kur korumalı TL mevduatı uygulamasını açıklamasıyla dolar kurundaki ani düşüşün yaşandığı 20 Aralık’ta kimin ne kadar dolar bozdurduğuna ilişkin verdikleri araştırma önergesinin AK Parti ve MHP oylarıyla reddedilmesine tepki gösterdi. “Buradan açık bir şekilde milletime şikâyet ediyorum. AK Parti’nin milletvekilleri, MHP’nin milletvekilleri, fakirin fukaranın yanında değil soyguncuların yanında yer almıştır” diyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Siz o soyguncuların ortağı mısınız? Niye izin vermiyorsunuz?” diye sordu. 500 bin doları bankaya yatıranlara vatandaşlık verilmesini de eleştiren Kılıçdaroğlu, “Bahçeli’ye kapak olsun” dedi.


Birbiri ardına gelen zamlarla alım günün düşmesine de dikkati çeken CHP lideri, “Bir yılda akaryakıta tam 46 kez zam geldi. Cumhuriyet tarihinde hiç böyle bir şey yaşamadık. E sormak lazım AKP ve MHP’ye oy veren kardeşlerimize, e dolar artınca zam yapıyorsun biz bunu anladık, e dolar düşünce niye zam yapıyorsun? Hazine tam takır ondan mı? Galiba trafik sorununu böyle çözecekler öyle anlaşılıyor. Elektriğe yüzde 127 zam, insaf ya!” diye sitem etti.

“Tefecilere hizmet eden kişinin adı Erdoğan’dır hiç kimse unutmasın” diyen Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın sık sık dile getirdiği “Faize karşıyım” söylemini hatırlatarak, “Bunların hepsi hikâye. Çıksın, ‘ey Kılıçdaroğlu devletin borçlanma faizi senin dediğin rakamların tam tersine, düştü’ desin. Diyebilir mi? Diyemez. Haksızlık olduğunu biliyor mu? Biliyor. Kime hizmet ediyor? Açık ve net söylüyorum tefecilere hizmet ediyor” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, Merkez Bankası Kanunu’nda yapılmak istenen değişiklikle ilgili olarak da, “Türkiye’yi öyle bir itibarsızlaştırdılar ki içim acıyor gerçekten. Türkiye’yi en güvensiz en itibarsız devlet haline getirdiler!” dedi. CHP lideri, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye, “Bu maddeye siz hangi gerekçeyle evet diyeceksiniz?” diye sordu.

Öne Çıkanlar