Bahçeli: Muharrem İnce’ye haksızlık yapılıyor

Bahçeli: Muharrem İnce’ye haksızlık yapılıyor
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Memleket Partisi Genel başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’ye “haksızlık yapıldığı” görüşünü dile getirdi. Bahçeli, Milllet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Memleket Partisi Genel başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’ye “haksızlık yapıldığı” görüşünü dile getirdi. Bahçeli, Milllet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için de “Başını koymadığı seccadeye ayakkabısıyla bastı” dedi.

Bahçeli, partisine yakınlığıyla bilinen Türkgün gazetesine gündeme dair açıklamalarda bulundu. Bahçeli, CHP lideri ve seccade polemiği için şunları söyledi:

“Namazda gözü olmayanın ezanda kulağı olmazmış.  Seccadeye ayakkabıyla basmak bir ahlak ve etik ihlalidir. Başını koymadığı seccadeye ayakkabısıyla bastı. Ayıp.  Başörtüsüne bez parçası diyen Kılıçdaroğlu, seccadeyi de halı parçası yaptı. Gelenek ve göreneklerimizi bilmiyor. Milletimizi tanımıyor. Bu durum bir terbiye ve tedrisat sorunudur.  Milletimizin manevi ilke ve esaslarına aykırıdır. Anadolu’da herhangi bir eve gidip bakınız, seccadeye hiç ayakkabıyla basan görebilir misiniz?  Sonra çıkmış seccadeyi görmedim, çok üzgünüm demiş.  Sen önünü göremiyorsun, bastığın yerin farkında değilsin, bakıyor ama görmüyorsun; üstelik Türkiye’yi kumar ve noter masasından yönetme amacındasın.  Geçelim bunları, masal dinleyecek, boş sözlerle avunacak bir saniyemiz yok. Merhum Ziya Paşa’nın dediği gibi: "İnsanın aynası iştir, lafa bakılmaz. Bir kişinin aklının seviyesi yaptığı işte görünür."

"SOSYAL MEDYADAN İTİBAR SUİKASTLARI SERİYE BAĞLANMIŞ"

Bahçeli, İnce hakkında da şunları söyledi:

"Sayın İnce’ye haksızlık yapılıyor, sosyal medyadan itibar suikastları seriye bağlanmış.  İki aday arasında ne konuşuldu bilemem, bizi de ilgilendirmez.  Ancak şunu da söylemem lazım, “gel bakalım Muharrem’den güle güle Kemal’e” uzanan çetin ve uzun bir diyaloğun hesaplaşması yaşanıyor.  Nefisler mücadele ediyor, egolar çarpışıyor, intikam çığlıkları atılıyor.  Sayın İnce’yle Sayın Kılıçdaroğlu’nun arasındaki ilişki onların kendi meselesi, biz önümüze ve kendi gündemimize kilitlenmiş vaziyetteyiz."

TIKLAYIN - Fikri Sağlar, Muharrem İnce ile görüşmesini anlattı

“KILIÇDAROĞLU’NUN İNCE’NİN DURUŞUNU ÖRNEK ALMASI GEREKİR”

İnce’nin eleştirilerinin ağır olduğunun hatırlatılması üzerine MHP lideri, şu görüşlerini dile getirdi:

"Karşılıklı eleştiriler olur. Normaldir.  Sayın İnce’nin Atatürk vurgusu, terör örgütleriyle temas ve diyaloğa kapalı olması anlamlı ve değerlidir.  Bu kapsamda CHP’yi inceden inceye iğneliyor. Kılıçdaroğlu’nun, eski arkadaşı İnce’nin bu duruşunu örnek alması lazımdır. Doğrusu da budur."

Öne Çıkanlar