Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Doğukan Çep açıklaması: Feriştahı gelse bu davayı takip edeceğiz

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Doğukan Çep açıklaması: Feriştahı gelse bu davayı takip edeceğiz
Sinan Ateş davasında Doğukan Çep’in hedefi olmasındaki sebebi, “Adaleti aradığı” için olduğunu savunan Kemal Kılıçdaroğlu, “Onların feriştahı gelse bu davayı takip edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Ankara’da silahlı saldırıda öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in faillerinin yargılandığı davanın ilk duruşması görülüyor. Davayı takip eden eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş açıklamada bulundu.

“Büyük bir kumpas tiyatrosu sergileniyor “

Mahkemenin seyri ve sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, “Bir buçuk yıldır beklediğimiz, mahkeme nihayet başladı. Ancak yargımla esnasında bunu müşade ettim büyük bir kumpas tiyatrosu sergileniyor. Ezberletilmiş ifadelerle bu cinayeti adil bir cinayet davasına dönüştürmeye çalıştırıyorlar. Ülkü Ocakları’nın mensuplarının, taraftarlarının, yer yer MHP MYK üyelerinin ve genel başkan yardımcılarının söylemleriyle birebir örtüşen ifadeler veriyor bu suçlular. Burada bu görülen tablo gerçekten içler acısı. Yargılanan ne, yargılanan kim ben bunu anlayabilmiş değilim. Yalnız bu kurulan kumpas bunların başına geçecek, geçirilecek. Devletle tanışacaklar. Hiçimse yaptığı suçu yanına kalacak zannetmesin. Sanki bu kadar insan tesadüfen bir araya gelmiş gibi bir izlenim oluşturmaya çalışıyorlar. Bir set çekmişler, o setin arkasına geçilmesin isteniyorlar. Bu cinayetin siyasi ayağı ortaya çıkmasın istiyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar, ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar ne kadar kumpas kurarlarsa kursunlar kurdukları her oyun onların başına geçecek. Bunu herkes böyle bilsin” dedi.

"Bu dava kim vurduya giderse ülke kaybeder"

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada “Adalet arayan, mağdur bir kadını dinlediniz. Elini kaybeden bir anneyi dinlediniz. Mahkeme salonunda olay sanki siyasi bir olay değil adli bir olaymış gibi algı yürütülmek isteniyor. Olay açık ve net ifade edelim. Olay siyasidir. Cinayet siyasi bir cinayettir. Ama salonda gördüğümüz birbiriyle anlaşan, neleri konuşacaklarını önceden anlaşan bir yapıyla karşı karşıyayız. Ama hiç kimse endişe etmesin bu davada adaleti gerçekleştirinceye kadar mücadelemiz devam edecek. Bu dava kim vurduya giderse ülke kaybeder" dedi.

"Onların feriştahı gelse bu davayı takip edeceğiz"

Doğukan Çep’in hedefi olması hakkındaki soruyu yanıtlayan Kılıçdaroğlu, “Adaleti savunduğum için. Bunu hazmedemiyor. Nasıl olsa bu siyasi davadır. Cinayeti işleriz büyüklerimiz gelir bu olayı kapatır diye düşünüyorlardı. Ama baktılar ki karşılarında ‘Bay Kemal’ var. Adaleti savunmazsak insanlığı yok etmiş oluruz. Onların feriştahı gelse bu davayı takip edeceğiz” dedi.

Kaynak:Haber Merkezi