Ayşe Ateş, Sinan Ateş'in neden öldürüldüğünü ilk kez açıkladı

Ayşe Ateş, Sinan Ateş'in neden öldürüldüğünü ilk kez açıkladı
Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, "MHP ve Ülkü Ocakları'na mensup kişiler, kurumsal kimliği kendine kalkan yapanlar Sinan'ı katletti" dedi.

Ayşe Ateş, Sözcü TV canlı yayınında İpek Özbey'in sorularını yanıtladı. Eşinin göz göre göre öldürüldüğünü söyleyen Ayşe Ateş, MHP ve Ülkü Ocakları üyelerine işaret etti. Eşinin kurumsal kimlik taşıyan kişiler tarafından önce sosyal medya üzerinden itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını, tehdit edildiğini, iftiraya uğradığını söyleyen Ayşe Ateş şöyle devam etti: "Katlettikleri yetmediği gibi onu mezarında rahat bırakmadılar, bu defa beni tehdit etmeye başladılar, arkadaşlarımı tehdit etmeye başladılar. Bunu yaparken bu kurumsal kimlikleri kullandılar.

Bu cinayeti işleyen bu katiller ve bunların bilgileri, yaptıkları, bindikleri arabalar, işledikleri suçlar deliller ve dosyada sabitken, hala sanki onlar tesadüfen bir araya gelmiş gibi davranıyorlar ama öyle bir şey yok. Hepsi gayet organize bir suç örgütü gibi hareket ediyorlar.
Bunlar yapılırken kimse bizim kurumsal kimliğimize saldırılıyor demedi. Gülümseyerek izlediler hatta. Ne zamanki bu cinayetin azmettiricileri, onun da ötesinde gün ışığına çıkacağını anlayınca, korku dağları sarınca feveran etmeye başlatılar. O kişileri (sanıkları) o makamlara oturtturanlar sorumluluğu alacak. Bu adamları yargıtacaksınız ki kurumsal kimliğinizin daha fazla zarar görmesinin önüne geçeceksiniz."

Plakalar DB, AT

Cinayetin ardından tetikçiyi kaçıran DB ve AT plakalı iki araba olduğuna işaret eden Ayşe Ateş DB'nin Devlet Bahçeli, AT'nin ise Alparslan Türkeş'i temsil ettiğini vurguladı.

Neden öldürüldü?

Eşine siyasetten uzak durması için para teklif edildiğini söyleyen Ayşe Ateş "Dünyanın neresinde istersen orada yaşa. Hayatının sonuna kadar para sıkıntısı yaşamayacağını garanti ediyoruz. Tek bir şart var bu işleri bırak" denildiğini söyledi. "Sinan'ın gönlünde yatan aslan siyaset yapmaktı" diyen Ateş, "Belki melletvekilliği, belki bakanlık belki başbakanlık olur. Bu ülkeyi yönetmek istiyordu. Bundan hiçbir zaman vazgeçmedi" ifadelerini kullandı.

"Kiralık katil arıyorlarmış"

Sinan Ateş'in öldürülmek istendiğini bildiğini söyleyen Ayşe Ateş kendisine "Beni öldürmek için kiralık katil arıyorlarmış" dediğini açıkladı.

Bahçeli'den beklentisi

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin yaşananlarda hiçbir ilgisinin. bilgisinin olduğunu düşünmediğini söyleyen, kendisine bunu soran CHP lideri Özgür Özel'e de aynı yanıtı verdiğini ifade eden Ayşe Ateş "Bahçeli'nin yapması gereken makamlarda oturan bu katilleri görevden alıp adaletin önüne atmaktı. Hala da bunu yapmasını bekliyorum. Bu işin ucu nereye dayanıyorsa çıksın ortaya. Bu iki kurumun içine sızmış olan katiller var. Bu katillerin kurumların içinden temizlenmesi gerekiyor. Kimin yapması gerekiyorsa yapsın" dedi.
"Bazı yasa dışı işlere karşı çıktığı için öldürüldü" iddiasını reddeden Ayşe Ateş "Böyle bişey olsa bana, arkadaşlarına anlatırdı" değerlendirmesini yaptı.

Tehdit ediliyorum

Tehdit edildiğini belirten Ayşe Ateş, şu sözleri kaydetti: "Korkuyorum, Ankara'nın göbeğinde siyasi cinayet işleyebiliyorlarsa, devlete kafa tutarcasına bu işi yapıyorlarsa bu insanlardan her şey beklenir. Beni niye takip ettiniz. İnsan değil bunlar cani. Kimlik bilgilerimi istediler."

Öne Çıkanlar