Ayşe Ateş Özgür Özel ile görüştü: Erdoğan ile görüşecektim Bahçeli'nin konuşması sonrası iptal oldu

Ayşe Ateş Özgür Özel ile görüştü: Erdoğan ile görüşecektim Bahçeli'nin konuşması sonrası iptal oldu
Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisiyle görüşmek istediğini ancak Devlet Bahçeli'nin açıklaması sonrası görüşmenin gerçekleşmediğini söyledi.

Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş CHP Genel Merkezi’nde CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüştü.

Görüşme sonrası açıklama yapan Ayşe Ateş "Beni Cumhurbaşkanı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan aradı. Erdoğan benimle geçen hafta görüşecekti ancak Devlet Bahçeli’nin açıklaması sonrası görüşme gerçekleşmedi" ifadelerini kullandı.

Özel'i mahkemeye davet ettim

Ateş, Özel ile mahkeme sürecinin görüştüğünü ifade ederek "Özgür Özel’i mahkemeye davet ettim" dedi

Mahkemeye ilişkin de açıklama yapan Ateş "Bu cinayette bir şüphe var. Ayrılan dosya üstünde bir baskı var orada da bir ilerleme bekliyoruz" ifadelerini kullandı. Olcay Kılavuz açıklaması yapan Ateş "Satışın başladığını söylemiştim. Bu durum muhtemelen devam edecek" dedi.

Bahçeli'nin tepkisi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli geçtiğimiz hafta yaptığı grup toplantısında cinayete ilişkin ülkücüleri ülkücü katillerine yedirmeyeceğini ifade etmiş mahkemeye de "dosyayı hemen görün ve neticelendirin" çağrısında bulunmuştu.

Bahçeli Ateş cinayeti dosyasını gündeme getiren gazetecileri de hedef alarak "Bugün Ülkü Ocaklarına suç örgütü muamelesi yapanların amaç ve araçlarını görüyoruz. Ülkü Ocakları ve Milliyetçi Hareket Partisi ile ilgili estirilen isnat ve ithamların hepsi ayağımızın altındadır" ifadelerini kullanmıştı.

Duruşma 1 Temmuz'da görülecek

Sinan Ateş cinayetine ilişkin dava 1 Temmuz'da Ankara'da görülecek. Savcılığın hazırladığı soruşturma dosyasında 22 kişi yargılanıyor.

Ayrılan dosyaya ilişkin ise bir gelişme henüz yaşanmadı. O dosyada MHP ve Ülkü Ocakları yöneticisi 17 kişinin olduğu düşünülüyor.

Öne Çıkanlar