Ateş cinayetinde dikkat çeken ayrıntı: Emre Yüksel’in avukatlığını Ülkü Ocakları Genel Başkanı Yıldırım’ın danışmanı yapıyor

Ateş cinayetinde dikkat çeken ayrıntı: Emre Yüksel’in avukatlığını Ülkü Ocakları Genel Başkanı Yıldırım’ın danışmanı yapıyor
Sinan Ateş cinayeti soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Emre Yüksel’in avukatlığını Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’ın danışmanı Abdurrahman Taşçı’nın yaptığı ortaya çıktı.

Özlem Kara

Türkiye aylardır eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayetini ve cinayetin ardından yaşanan gelişmeleri konuşuyor.


Sinan Ateş cinayetinin üzerinden 17 ay gibi uzun bir süre geçti iddianame ise cinayetin işlendiği tarihten 16 ay sonra hazırlandı.


Hazırlanan iddianame ise tartışmalara neden olmuştu. Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş’in verdiği ifadenin kırpılması ve cinayete adı karışan MHP kökenli isimlerin iddianamede yer almaması bunun en büyük nedeni.


Bütün bu tartışmalar devam ederken savcılığın hazırladığı iddianameden ilginç detaylar da ortaya saçılmaya devam ediyor.


Ateş ailesi ise cinayet sürecinde MHP’nin kurumsal olarak saldırının içinde olduğunu düşünüyor.


Zira savcılığın ikinci bir iddianame hazırladığı geçtiğimiz günlerde iddia edilmişti. Bu iddianamede emniyet ve savcılığın hazırladığı dosyalarda adları geçen MHP’li yöneticilerin isimlerinin yer aldığı düşünülüyor.

whatsapp-image-2024-05-31-at-14-50-47.jpeg


Ailenin iddiasını destekleyen gelişmelerden biri de cinayet nedeniyle tutuklu yargılanan Ülkü Ocakları Başkan Yardımcısı olduğu iddia edilen Emre Yüksel’in avukatlığını yine cinayette ailenin azmettirici olarak suçladığı Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’ın danışmanı olan Avukat Abdullah Taşçı’nın üstlenmesi.


Emre Yüksel savcılığın hazırladığı ve mahkemece kabul edilen iddianamede Ateş cinayetinin tetikçisi Eray Özyağcılar ile cinayetin azmettiricisi Ülkü Ocakları yöneticisi Tolgahan Demirbaş’ı Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’a ait olan “06 AT 5021” plakalı araçla İstanbul'a götürmekle suçlanıyor.


İddianamede Tolgahan Demirbaş’ın cinayet öncesi Ateş ailesi avukatı Ali Yücel’e ait bilgileri Emre Yüksel ile paylaşması da dikkat çeken detaylardan biri.

abdurraahman-tasci-001.png


Ülkü Ocakları Yüksel bağlantısını yalanlamıştı

Ülkü Ocakları ise Emre Yüksel’in tutuklanmasının ardından Yüksel’in ocakla bir ilişkisi olmadığını iddia etmişti. Ancak Emre Yüksel farklı zamanlarda yaptığı konuşmalarda kendisini Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı olarak tanıttığı ortaya çıkmıştı.


MHP kurumsal olarak Yüksel’i sahiplendi

Tüm bu yalanlamalara rağmen Ülkü Ocakları Emre Yüksel’i yalnız bırakmamışa benziyor. Yüksel’in avukatlığını üstlenen ve cinayet nedeniyle hakkında soruşturma yürütülen Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’ın danışmanlığı yapan isim olan Abdurrahman Taşçı’nın Yüksel’i savunması dikkat çekici.


Kim bu Taşçı?

Yıldırım’ın danışmanı Avukat Taşçı Emre Yüksel ile yakınlığını da gizlemiyor. Taşçı sosyal medya hesaplarından Emre Yüksel’in ailesini ziyaret ettiğini takipçilerine duyurmuş.

Taşçı bu ziyarete ilişkin yaptığı paylaşımında, “Kırılır da bir gün bütün dişliler, Döner şanlı şanlı çarkımız bizim... Emre Yüksel başkanımın babası Şükrü amcamız, Vedat ağabeyimiz, Ülkü Ocakları Mersin eski il başkanımız Gökhan Demir, Türkmen Dağı gazimiz iki cihan kardeşim Necip Temir ile” ifadelerini kullandı.

asa.png

Kaftancıoğlu hakkında suç duyurusunda bulunmuştu

Öte yandan Taşçı daha önce de gündeme eski CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na açılan bir dava ile karşımıza gelmişti.

Taşçı, Kaftancıoğlu’nun yaptığı bir açıklama nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu.

Selma Ateş: Teşkilatla ilişkisi olmadığı iddia ediliyordu

Dosyada ismleri yer alan Emre Yüksel ve Olcay Kılavuz’un teşkilatla ilişkisi olmadığı iddia ediliyordu. Sinan Ateş’in kardeşi Selma Ateş, konuya ilişkin Gazete Pencere’ye yaptığı açıklamada, ”Emre Yüksel'in, Ahmet Yiğit Yıldırım ve Olcay kılavuzla fotoğraflarını paylaşıyoruz sonuçta Ülkü Ocakları Genel Başkanı ve MHP milletvekili ile herkes fotoğraf paylaşabilir diyorlar” denildiğini söyledi.

Teşkilatta bulunan gençlerin Emre Yüksel ve Serdar Öktem’in arkasındayız paylaşımları yaptığını belirten abla Ateş, gençlere çağrıda bulunarak “Yarınlarda Çok pişman olacağınız bu korkunç cinayete ortak olmayınız” dedi.

“Kendi kendini ele veriyorlar”

Abdurrahman Taşçı’nın, Emre Yüksel’in avukatı olmasına şaşırmadığını dile getiren Ateş, “Aslında kendi kendilerini ele veriyorlar Emre Yüksel’in tamamen Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’ın talimatı ile kardeşimin cinayetinde yer aldığını gösterir” şeklinde konuştu.

selma-ates-sinan-ates-e1683527232917.jpg

Ateş’ten, yargıya çağrı: Ahmet Yiğit Yıldırım hesap vermeli

Milliyetçi Hareket Partisi’nin, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’ın görevine son vermesi gerektiğini bir kez daha vurgulayan Ateş, ayrıca Yıldırım’ın yargılanması için yargıya çağrıda bulunarak, “Türkiye'nin en güvenilir yerinde Türk toplumunun gözünün içine baka baka bir akademisyen canice katledildi ve her şeye ortada devletin imkanlarını kullanarak, kasten, bilerek bir çete vasıtasıyla Sinan Ateşi şehit ettiren Ahmet Yiğit Yıldırım bir an önce Türk yargısına hesap vermeli ve Türk milletinden özür dilemelidir” dedi.