Siyasilerden Ankara'daki terör saldırısına peş peşe tepki: Boyun eğmedik, eğmeyeceğiz

Siyasilerden Ankara'daki terör saldırısına peş peşe tepki: Boyun eğmedik, eğmeyeceğiz
TUSAŞ'ın Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki tesislerine terör saldırısı gerçekleştirildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya patlamada şehit ve yaralıların olduğunu açıkladı. Terör saldırısıan yönelik siyasilerden ise art arda tepkiler geldi.

Ankara'da Kahramankazan ilçesindeki TUSAŞ'ın tesislerine terör saldırısı düzenlendi.

Yerleşkenin giriş kapısındaki patlamanın ardından, silah sesleri duyuldu. Güvenlik nedeniyle personelin sığınaklara yönlendirildiği belirtildi.

Yaşanan saldırıya ise siyasilerden tepkiler geldi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Kahramankazan yerleşkesine düzenlenen terör saldırısına ilişkin, "Savunma sanayisinden, Milli Teknoloji Hamlesi yolculuğundan asla geri adım atmayacağız. Milli Teknoloji Hamlesi ve milli savunma sanayisi tam bağımsız Türkiye'nin anahtarıdır." dedi.

Bakan Kacır, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclisinin "Sanayicilerimizin; Üretim, Rekabet Gücümüzün Artması ve Sanayinin Dönüşümü için Düşünce, Öneri, Projeleri" ana gündemiyle düzenlenen ekim ayı olağan toplantısında yaptığı açıklamada, konuşmaya çıkmadan önce saldırı haberini aldığını söyledi.

"Savunma sanayisi, tam bağımsız Türkiye'nin anahtarıdır"

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün'ü aradığını ancak olay çok yeni olduğu için detaylarla ilgili bilgi alamadığını ifade eden Kacır, şunları kaydetti:

Rabb'im bütün mühendislerimizi, araştırmacılarımızı muhafaza etsin. Biz savunma sanayisinden, Milli Teknoloji Hamlesi yolculuğundan asla geri adım atmayacağız. Milli Teknoloji Hamlesi ve milli savunma sanayisi, tam bağımsız Türkiye'nin anahtarıdır. Biz bu yolda gece gündüz demeden büyük bir azimle, kararlılıkla Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ümit ediyorum ki yaşanan bu saldırıda herhangi bir kaybımız bulunmasın. Tekrar tüm savunma sanayimize ve TUSAŞ'taki tüm kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimi buradan sunuyorum.

Yerlikaya: Şehit ve yaralılar var

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da patlamanın terör saldırısı olduğunu belirterek şunları söyledi:.

"Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Saldırı sonrası maalesef şehit ve yaralılarımız bulunmaktadır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir. Resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız."

İmamoğlu: Boyun eğmedik, eğmeyeceğiz

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik yapılan terör saldırısını kınıyorum. Teröre boyun eğmedik, eğmeyeceğiz" dedi.

Mansur Yavaş: Terörü lanetliyoruz


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Ankara’da TUSAŞ tesisinde meydana gelen çatışma ve terör saldırısı nedeniyle derin üzüntü içerisindeyim. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Terörü lanetliyoruz. Başımız sağ olsun" ifadelerini kullandı.


TBMM Başkanvekili Celal Adan, TBMM Genel Kurulu'nda, Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü (UNIFIL) kapsamında Lübnan'da bulunan Türk askerinin görev süresinin 1 yıl daha uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresinin görüşmeleri sırasında, TUSAŞ'a yönelik gerçekleştirilen saldırıya ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın yaptığı açıklamayı okudu.

Celal Adan, "Bu hain terör saldırısını kınıyoruz. Hiçbir terör eylemi ülkemizi yolundan döndüremez. Döktükleri kanda da boğulacaklardır" değerlendirmesinde bulundu.

DEM Parti'den başsağlığı mesajı

DEM Parti'den yaşanan saldırıya ilişkin açıklama geldi. DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli, TBMM'de yaptığı açıklamada "TUSAŞ saldırısında yaşamını yitirenler için başsağlığı mesajı: Provokasyon her tarafından belli olmaktadır" diye konuştu.

Dervişoğlu: Teröristlere karşı son ana kadar mücadelemiziz sürecek

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu da terör saldırısına ilişkin paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Ülkemizin savunma sanayi alanında önemli kurumlarından biri olan TUSAŞ’ta gerçekleşen alçak terör saldırısını lanetliyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar; ailelerine ve aziz milletimize sabır diliyorum. Ülkemizin birliğini, güvenliğini ve geleceğini tehdit eden Türkiye düşmanı teröristlere karşı son ana kadar mücadelemizi sürdüreceğimizi bir kere daha ifade ediyorum. Cenab-ı Allah bu aziz vatanımızı tüm tehlikelerden korusun.

AKP Sözcüsü Çelik: Terörle mücadelemiz sürecek

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda TUSAŞ'a düzenlenen terör saldırısını kınayarak, "TUSAŞ Ankara Kahramankazan yerleşkesine yapılan terör saldırısını lanetliyoruz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Terörle mücadelemizi en kararlı şekilde sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

Bahçeli: Hain ve hasmane hesap tutmayacak

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin saldırıya ilişkin tepkisi şöyle:

Hiçbir hain ve hasmane hesap tutmayacak, hiçbir kanlı ve kalleş proje milli birlik ve kardeşliğimizin karşısında tutunamayacaktır. Kiralık katilleri sahaya sürenler, terörizmi karanlık bir aparat olarak kullananlar sonuç alamayacakları gibi mücadele azmimizi de asla kıramayacaklardır.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar