Ankara'da okullara temizlik malzemesi yardımına İl Milli Eğitim Müdürü'nden "talep etmeyin" engeli

Ankara İl Milli Eğitim Müdürü, okullara temizlik malzemesi sağlamayı planlayan Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik tepki çekecek uyarıda bulundu. Okul müdürlerine gönderilen mesajda, “Temizlik talebinde bulunmayın” ifadeleri kullanıldı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, daha önce yaptığı açıklamada, hijyenik ve güvenli eğitim ortamları için başvuran okullara temizlik malzemesi sağlayacaklarını belirtmişti. Ancak Ankara Milli Eğitim Müdürü’nün talimatı dikkatleri üzerine çekti.

ABB Başkanı Yavaş, resmi X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda talep edilmesi halinde başvuruda bulunan okullara temizlik malzemesi sağlayacaklarını açıkladı.

Yavaş, paylaşımında, ''Tüm çocuklarımızın hijyenik ve güvenli ortamlarda eğitim alması için Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Başvuran her okula temizlik malzemelerini eksiksiz ulaştırarak, eğitimde fırsat eşitliği ve sağlıklı bir gelecek adına kararlılıkla ilerliyoruz’’ ifadelerini kullandı.

ekran-goruntusu-2024-09-29-144902.jpg

Ankara İl Milli Eğitim Müdürü'nden "temizlik talebinde bulunmayın" uyarısı!

Ankara Gazetecisi adlı sosyal medya hesabından yapılan paylaşıma göre; Ankara İl Milli Eğitim Müdürü, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın okulları temizlemek istemesi üzerine müdürlere mesaj atarak "temizlik talebinde bulunmayın" uyarısında bulundu.

ekran-goruntusu-2024-09-29-145006.jpg

Bakan Yusuf Tekin 30 bin temizlik personeli alınacağını duyurmuştu

Devlet okullarının temizlik sorunu ve yeterli sayıda temizlik personelinin bulunmaması yeni eğitim öğretim yılıyla birlikte tartışmaları beraberinde getirmiş, veliler ve eğitim sendikaları Milli Eğitim Bakanlığı’na gerekli personelin alınması için çağrıda bulunmuştu. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ise yaptığı açıklamada devlet okullarına 30 bin tam zamanlı temizlik personeli alınacağını açıklamıştı.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar