Ali Yerlikaya açıkladı: TUSAŞ saldırısında şehit sayısı 5'e yükseldi

Ali Yerlikaya açıkladı: TUSAŞ saldırısında şehit sayısı 5'e yükseldi
İçişleri Bakanı Ali Yelikaya, Ankara'da TUSAŞ yerleşkesine yönelik gerçekleştirilen terör saldırısı hakkında açıklamalarda bulundu. Yerlikaya şehit sayısının 5 yükseldiğini ve 22 yaralının olduğunu bildirdi.

Ankara Kazan'da yer alan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) tesislerinin yerleşkesinde terör saldırısı gerçekleşti.

Saat 15.30 sıralarında vardiya değişimi sırasında saldırıyı gerçekleştirenler, içeriye girdi. Saldırının mühendislerin yoğun olarak kullandığı kapıda gerçekleştiği belirtildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, TUSAŞ tesisleri önünde yaptığı açıklamada saldırıda dört kişinin öldüğünü açıkladı.

"Kimlik bilgileri belirlenince örgüt de ortaya çıkacak"

Şehit sayısının 4'e çıktığını ifade eden Yerlikaya'nın açıklaması şöyle:

"15.36'da bir terör saldırısı olmuştur. Saldırı duyulur duyulmaz emniyet görevlilerimiz buraya geld. Biri kadın bir erkek olmak üzere iki terörist etkisiz hale getirilmiştir. Maalesef dört şehidimiz var 14 de yaralımız var. Yaralılarımızdan üçünün durumu ağır. Kimlik bilgileri belirlenince örgüt de ortaya çıkacak."

Şehit sayısı 5'e yükseldi

Yerlikaya daha sonrasında yaptığı açıklamada terör saldırısında şehit sayısının 5'e yükseldiğini yaralı sayısının da 22 olduğunu bildirdi. Yerlikaya saldırıyı büyük ihtimalle PKK'nın gerçekleştirdiğini ifade etti.

Yaralılardan 7'si özel harekat polisi

Yerlikaya ilerleyen saatlerde yeni bir açıklama yaptı. Yaralılardan yedisinin Özel Harekat polisi olduğunu belirten Yerlikaya, sözlerine şöyle devam etti: "Gayet iyi durumdalar. Başsavcımız ve sekiz arkadaşı şu anda eylemin gerçekleştirdikleri yerlerde soruşturma ve bütün bilgi, done ile ilgili çalışmalarını titizlikle yapıyorlar. Devletimizin bütün kuruluşları olayı açıklığa kavuşturmak için ayaktadır. Bir kadın ve bir erkek teröristin kimliklerini belirleme çalışmalarımız devam ediyor. Tekraren ifade etmek isterim ki ilk andan itibaren güvenlik birimlerimizin, istihbarat birimlerimizin görüşmeleri ve elde etmiş oldukları, daha önceki eylemlerle kıyaslandığında PKK olduğu kanaati kuvvetle hasıl."

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar