Alanya'da 10 erkek çocuğun istismar davasında önemli gelişme: Dosyalar birleştirildi

Alanya'da 10 erkek çocuğun istismar davasında önemli gelişme: Dosyalar birleştirildi
Alanya’daki Süleymancılara ait Sugözü Ortaokul Öğrenci Yurdu’nda 10 erkek çocuğunun istismara uğramasıyla ilgili davada sanık G.R.U. hakkında hazırlanan iddianame ana dava dosyasıyla birleştirildi. Duruşma yarın Alanya 2. Ağır Ceza Mahkeme'sinde görülecek

Antalya’nın Alanya ilçesinde, Süleymancılara ait Sugözü Ortaokul Öğrenci Yurdu’nda 10 erkek çocuğunun “eğitmen” G.R.U. tarafından istismara maruz bırakılmasına ilişkin davada kritik bir gelişme yaşandı.

BirGün'den Deniz Güngör'ün haberine göre; Davanın avukatı M. Sutay Seydioğulları’nın, sanık G.R.U. hakkında “çocuğa karşı eziyet” suçlamasıyla hazırlanan iddianamenin, ana dava dosyasıyla birleştirilmesi talebi mahkeme tarafından kabul edildi.

Alanya 10. Asliye Ceza Mahkemesi ile Alanya 2. Ceza Mahkemesi arasında yaşanan birleştirme uyuşmazlığı, istinaf tarafından çözüme kavuşturuldu. Mahkeme kararı, her iki dosya arasında sanık ve suç unsurlarının birlikte değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Kararda, dosyaların birleştirilmesinin yararlı olduğu ifade edilerek, oy birliğiyle bu yönde karar alındı.

Davanın üçüncü duruşması, yarın saat 10.00’da Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirilecek. Olay, toplumda büyük bir tepki ile karşılanırken, mağdur çocukların adalet arayışı sürüyor. Mahkeme sürecinin bu gelişmeyle daha da önem kazanması bekleniyor.

Mağdurların aileleri, davanın sonuna kadar takipçisi olacaklarını belirtti.

Kaynak:Deniz Güngör

Öne Çıkanlar