Akşener'den Elif Çakır'a geçmiş olsun mesajı: 'Yanlışlıkla' gözaltına alınmasına tepki gösterdi

Akşener'den Elif Çakır'a geçmiş olsun mesajı: 'Yanlışlıkla' gözaltına alınmasına tepki gösterdi
İYİ Parti'nin eski lideri Meral Akşener, gazeteci Elif Çakır'ın Bursa'da konakladığı bir otelde 'isim karışıklığı' nedeniyle gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Karar gazetesi yazarı Elif Çakır, hakkında arama olduğu iddiasıyla Bursa'da konakladığı otelde gözaltına alındığını duyurdu.

Bursa Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis ekibi, hiçbir bilgi vermeden Elif Çakır’ı gözaltına alıp sağlık kontrolüne götürdü. Elif Çakır’ın bir yanlışlık olduğuna dair itirazlarına rağmen 5 kişilik polis ekibi işlemlere devam etti.

Çakır, isim karışıklığı olduğunun anlaşılması üzerine saatler sonra serbest bırakıldı.

Konu hakkında sosyal medya platformu X'teki hesabı üzerinden açıklama yapan Elif Çakır, "Poliste kötü muamele yok derler dik alasını yaşattılar, bir bardak suyu çok gördüler... Ülkenin adaletinin durumu da kolluk kuvvetinin durumu da ortada" dedi.

Akşener tepki gösterdi


Yaşananlara, İYİ Parti’nin eski genel başkanı Meral Akşener’den tepki geldi.

Akşener, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Ülkemizde ciddiyetsizliğin, maalesef sistemli olarak her kurumu sardığını gösteren vahim bir olay daha bugün Karar gazetesi yazarı Elif Çakır’ın başına gelmiş... Kendisini ‘yanlışlıkla’ gözaltına almışlar. Yaşanan bu hadiseden ötürü kurumlarımızın geldiği hâl sebebiyle üzüntülerimi, Elif hanıma da geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.”

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar