AKOM'dan sağanak yağış açıklaması: İstanbul'da en fazla yağış hangi ilçelerde ölçüldü?

AKOM'dan sağanak yağış açıklaması: İstanbul'da en fazla yağış hangi ilçelerde ölçüldü?
İBB, AKOM, dün şehri etkisi altına alan sağanak yağış hakkında güncel verileri paylaştı. AKOM'un sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamaya göre, metrekareye 5-25 kilogram arasında yağış düştüğü bildirildi.

AKOM'un verdiği bilgiye göre, İstanbul genelinde pazar sabahı başlayan gök gürültülü sağanak, öğleden sonra Anadolu Yakası'nda da etkili olmaya devam etti ve akşam saatlerine kadar sürdü. Metrekareye düşen yağış miktarı, 5 ile 25 kilogram arasında değişti.

En fazla yağış alan ilçeler

Şehirdeki en yüksek yağış miktarının Sarıyer, Silivri, Üsküdar ve Fatih ilçelerinde görüldüğü belirtiliyor. Bu bölgelerde, yağışların etkisi daha belirgin oldu.

İstanbul'da etkili olan sağanak yağış, bazı bölgelerde su birikintilerine ve trafik aksamalarına neden olabilir. Vatandaşların olası sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olmaları ve yetkililerin uyarılarına uymaları önem arz ediyor.

Yağışların ardından yaşanabilecek olumsuzluklara karşı önlemlerini artıran İstanbul Büyükşehir Belediyesi, olası acil durumlara hazırlıklı olmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar