Ağbaba’dan ‘yeni çözüm süreci’ yorumu: ‘Bahçeli’nin hapsettiği, Bakırhan’ın işaret ettiği yerde değiliz’

Ağbaba’dan ‘yeni çözüm süreci’ yorumu: ‘Bahçeli’nin hapsettiği, Bakırhan’ın işaret ettiği yerde değiliz’
CHP’li Veli Ağbaba, ‘çözüm süreci’ tartışmalarına ilişkin değerlendirmede bulundu. Ağbaba, “CHP olarak ne Bahçeli’nin hapsettiği ne de Bakırhan’ın işaret ettiği yerde değiliz” ifadelerini kullandı, çözüm adresi olarak Meclis’i gösterdi.

Siyasette ‘normalleşme’ ve ‘yeni çözüm süreci’ tartışmaları sürerken CHP’nin süreçteki tavrı da merak edilmeye devam ediyor.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, yeni çözüm süreci tartışmalarına ilişkin konuştu. Ağbaba “CHP olarak biz ne Devlet Bahçeli'nin hapsettiği yerde ne de Bakırhan'ın işaret ettiği yerde değiliz.” dedi. Ağbaba’nın çözümün adresi olarak Meclis’i işaret ettiği konuşmadan öne çıkanlar şöyle:

‘Tokalaşma’ yorumu: Doğru olan budur, biz rahatsız değiliz

Ağbaba, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin DEM Parti ile tokalaşmasının ardından yeniden gündeme gelen 'çözüm sürecine' ilişkin soruya şu yanıtı verdi.

"Devlet Bahçeli’nin DEM partisi milletvekillerinin ellerini sıkmasından biz rahatsız değiliz. Doğru olan da budur, siyasi meşru seçilmiş insanların birbiriyle el sıkışması doğrudur. Geçmişteki Devlet Bahçeli’nin söylediği; 'DEM kapatılmalıdır, DEM’e para verilmemelidir, bunlar Meclis'ten atılmalıdır' diyen Sayın Bahçeli çok keskin bir dönüşle DEM’lilerle el sıkıştı.

‘İnandığımız yerden siyaset yapmaya devam edeceğiz’

Çözüm süreciyle ilgili şunu söylemek lazım; Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz ne Devlet Bahçeli'nin hapsettiği yerde ne de Bakırhan'ın işaret ettiği yerde değiliz. Biz kendi siyasetimizi, kendi inandığımız siyaseti savunmaya devam edeceğiz. Genel Başkanımız da ifade etti; anaların gözyaşları dinlemelidir, şehit haberlerini artık almamalıyız. Bu konuda Cumhuriyet Halk Partisi ne inisiyatif alması gerekirse alacaktır ancak her zaman söylediğimiz gibi her meselenin çözüm adresi Türkiye Büyük Millet Meclisi'dir. 2013’te yapılan ve büyük şovla açıklanan çözüm sürecinde sonra Türkiye’nin neler yaşadığını hep beraber gördük. O zaman da söyledik bu zamanda da söylüyoruz; bu çözümün adresi Türkiye Büyük Millet Meclisi'dir."

Kaynak:ANKA

Öne Çıkanlar