AFAD raporunu açıkladı: Bunlara nasıl susayım?

AFAD raporunu açıkladı: Bunlara nasıl susayım?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından paylaştığı videoda AFAD’ın 23 Kasım 2022’de Düzce’de meydana gelen depremdeki ihmallere ilişkin hazırladığı raporu göstererek “AFAD kendi röntgenini çekmiş....

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından paylaştığı videoda AFAD’ın 23 Kasım 2022’de Düzce’de meydana gelen depremdeki ihmallere ilişkin hazırladığı raporu göstererek “AFAD kendi röntgenini çekmiş. AFAD’ın onurlu bürokratları yazmış ama dinleyen kim! Şimdi ben nasıl susayım?” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun “Kötülüğe susarsam, ona ortak olurum” notuyla paylaştığı videoya göre raporda “koordinasyonun sağlanamadığı, toplanma alanının yanlış seçildiği, yardımların geç geldiği, çadır takibinin yapılamadığı, görevli personelin takip ve koordinasyonunu sağlayacak birimin olmadığı, yemek dağıtımında sorunlar çıktığı, afet nakliye personelinin iki gün sonra Düzce’ye ulaştığı, zarar tespit sürecinde yetersiz kalındığı, zarar tespit ekininin kurulamadığı, inşaat mühendisleri yerine öğretmen ve imamlardan ekip kurulduğu” yazıyor.

“KADER PLANIMIZDA BU VARMIŞ”
Kılıçdaroğlu “Nasıl susayım? Siyaset üstü mü diyeyim? Kader planı mı diyeyim?” diye sordu. Depremlerin çok büyük olduğunu ama koordinasyonsuzluğun daha da büyük olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sonlandırdı: “Erdoğan seninle sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bizim de kader planımızda bu varmış.”

Öne Çıkanlar