AFAD, Maraş’ı üç yıl önce pilot şehir seçmiş

AFAD, Maraş’ı üç yıl önce pilot şehir seçmiş
İçişleri Bakanlığı’na bağlı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş’ı 2020’de ‘il afet risk azaltma planı projesi’nde pilot şehir seçmiş.AFAD’ın 19 Ağustos 2020 tarihinde...

İçişleri Bakanlığı’na bağlı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş’ı 2020’de ‘il afet risk azaltma planı projesi’nde pilot şehir seçmiş.

AFAD’ın 19 Ağustos 2020 tarihinde düzenlendiği toplantıda konuşan Soylu, “Yaklaşık 2019 mayıs ayından itibaren burada hummalı bir çalışma içindeyiz. Bu çalışma bizim için örnek ve pilot bir çalışmadır. Kahramanmaraş’ın oluşturduğu risk planını, Türkiye afet planıyla tüm Türkiye’ye teşvik edeceksek, 81 vilayetimizde toplantılarımızı yapıp risk çalışmalarını tamamlayalım. Kahramanmaraş’a en kısa sürede arama kurtarma birimimizi kuracağız” demiş.

Başkanın 2023 hedefi
Kahramanmaraş Belediye Başkanı Hayrettin Güngör de afetler öncesi, esnası ve sonrası diye kurgulanan bu yaklaşımın önemine inandığını söylemiş ve şöyle devam etmiş:
“Kahramanmaraş olarak 2023’te kendimize hedef olarak belirlediğimiz standartlar bu standartlardır. Türkiye afetlerle mücadele konusunda aldığı tedbirleri ne yazık ki acı tecrübelere borçlu. ‘Sesimi duyan var mı’ cümlesinin hala kulaklarımızda yankılandığı Marmara depreminin ardından alınan yapısal tedbirler, afetlere karşı mücadele ve koordinasyon gücümüzü artırdı.“

200 BİNE YAKIN İNSAN KATILIMIYLA TATBİKAT
Başkan Güngör, pilot şehir seçilmenin önemli bir tecrübe olduğunu belirterek “Şu ana kadar ortaya koyduğumuz çalışma kapsamında 200 bine yakın insanımızın katılımıyla tatbikatlar yapıldı. Biliyorsunuz Kahramanmaraş deprem kuşağında bir şehir. Bu da yerel yönetim olarak bizim sorumluluklarımızı artırmaktadır. Bu konuda özellikle TOKİ’yle işbirliğiyle yürüttüğümüz şehir merkezindeki riskli yapı stoğunu dikkate alarak planladığımız Yusuflar Mahallesi kentsel dönüşüm projemizin başladığını ifade etmek istiyorum” dedi. Başkan Güngör’ün sözünü ettiği projeye 2015’te başlanmış.

Öne Çıkanlar