4 ülkenin dışişleri bakanları Dolmabahçe'de: Erdoğan'dan 'İsrail'e silah ambargosu' çağrısı

4 ülkenin dışişleri bakanları Dolmabahçe'de: Erdoğan'dan 'İsrail'e silah ambargosu' çağrısı
AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya, İran, Ermenistan ve Azerbaycan Dışişleri Bakanlarını kabul etti. Erdoğan, BM nezdinde İsrail’e uygulanacak silah ambargosunun İsrail'i durdurmak için etkili bir adım olacağını belirtti.

Rusya, İran, Ermenistan ve Azerbaycan Dışişleri Bakanları, Güney Kafkasya Bölgesel İşbirliği Platformu'nun 3'ncü toplantısına katılmak için İstanbul'a geldi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dolmabahçe'deki Çalışma Ofisi'nde Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi ve Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan'ı kabul etti.

İsrail'e silah ambargosu

Görüşmede Güney Kafkasya’daki kalıcı barış süreci ile bölgesel ve küresel konular ele alınırken Cumhurbaşkanı Erdoğan kabulde, Türkiye'nin bölgesel sorunların diyalog yoluyla çözülmesi anlayışı ile oluşturulan platforma büyük önem verdiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabulde, Güney Kafkasya'nın çehresinin kalıcı barış yolunda değişmesinin sevindirici olduğunu kaydetti. Erdoğan, BM nezdinde İsrail’e uygulanacak silah ambargosunun İsrail'i durdurmak için etkili bir adım olacağını, Türkiye’nin bunu dillendirmeye devam edeceğini belirtti.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar